Пармиџано
Автор: 
Редакција Рингераја
Ќе Ве воодушеви вкусот на Италија
Подготовка
Најпрво сварете ги корите за лазањи, а потоа накратко потопете ги во ладна вода. Корите добро исушете ги. Изматете ги јајцата заедно со киселата павлака, малку посолете и додајте го пармезанот. Исушените кори премачкајте ги со преливот од јајца и павлака, одозгора ставете ги парчињата шунка, вратот и листот гауда. Завиткајте во ролна и ставете ги во огноотпорен сад. Така направете со сите кори. Ролните прелијте ги со преостанатиот фил со јајца, а за крај изрендајте ја преостанатата гауда одозгора. Посолете со оригано и печете во загреана рерна на 180 степени, околу 30 минути.
Време на подготовка од: 50
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 3
Состав
500 гр. кори за лазањи
150 гр шунка
150 грама врат
250 гр. гауда
2 јајца
200 мл. кисела павлака
100 гр. кеќап
2 лажички пармезан
сол по вкус
оригано по вкус
- 
забава Бремените
Автор: bobik Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Биди она што си, не она што се очекува
Има една работа што сите нe допира, тивко, а силно, а тоа е како да ос...
Чистиот дом не е само естетика
Домот е место каде одмараме, јадеме, спиеме и ги поминуваме најинтимни...
Анкета
kate18
кое име повеќе ви се допаѓа
Дамјан (48%)
Давид (52%)
Број на сите гласови: 173
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!
                    			
