|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Пилешко месо со јогурт и сенф

Автор:
Редакција Рингераја

Ова вкусно пилешко не бара многу, многу едноставен гарнир како печени компири или ориз со некои освежувања како мешана салата ќе биде одличен избор.



Подготовка

Пилешко филе (без кожа!) Се сече на коцки и се пече 5 минути во тавата Повремено протресете ја тавата, за сите страни на пилешкото да се еднакво печени. 2. Потоа истурете јогурт, па додадете сенф, сол и бибер, па куркума и малку семиња коријандер. Се промешува и се готви на средна топлина додека сета течност не зоврие, за уште 5 минути. 3. Кон крајот посипете сецкан магдонос.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 3
Kомплицираност: 3

Состав

30 g пилешки филети од градите (бело месо)
јогурт со малку маснотии
1 лажичка сенф
малку сол и бибер
магдонос
1 лажичка куркума
неколку коријандер семиња



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?