|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Пилешко во тесто

Автор:
Редакција Рингераја

Супер рецепт со пилешко месо



Подготовка

Пилешките коцки зачинете ги со сол и бибер и маринирајте ги со сенф. Во тава загреана на средна температура ставете го маслото да се загрее. На загреаното масло пржете го кромидот. кога ќе омекне, ставете ги шампињоните. Зачинете со сол, црвен пипер и бибер. Намалете го огнот на најмала температура и ставете ги коцките пилешко. Промешајте и кога пилепшкото ќе побели, ставете го виното и оставете да испари. Гответе околу 1 час, додека да омекне месото. По потреба, во текот на динстањето, додавајте малку вода. Кога пилешкото ќе биде готово, извадете го на чинија настрана. Првата кора лиснато тесто расукајте ја и од неа одвоете 4 кругови. На некој од круговите распоредете го филот. На краевите намачкајте со изматена белка или изматено јајце. Второто лиснато тесто расукајте го и од него исто така одвојте 4 идентични кругови. Секој наполнет круг со пилешко преклопете го со друг, празен круг. Двете теста убаво притиснете ги од страните за да не истече филот при печење. Од преостанатиот дел од тестото, направете форми и облици по ваша желба, со помош на нож. На крај, секое парче премачкајте го со жолчка. Готовите теста наредете ги во тавче за печење, намачкано со маргарин. Печете во рерна загреана на 220 целзиусови степени, околу 30 минути. Кога ќе бидат готови, направете мал отвор горе на секое тесто и во него полијте малку разматена кисела павлака.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3

Состав

300 гр пилешко филе, исечкано на коцки
1 главица кромид, ситноо исечкана
2 лажици масло
1 чаша бело вино
200 гр маринирани шампињони
сол, бибер, црвен пипер
ситно сечкан магдонос
2 пакување лиснато тесто
1 јајце и 1 жолчка



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?