|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Кашичка од јунешко месо

Автор:
Редакција Рингераја

По осмиот месец



Подготовка

Варете го месото додека не омекне, потоа додајте му го зеленчукот. Покријте и варете на тивко додека зеленчукот не омекне. Тргнете го од огнот и оставете да се олади. Отстранете го зеленчукот и испасирајте го посебно. 3/4 од порцијата месо ставете го во блендер заедно со 1/3 порција супа во која месото се варело. Додајте го зеленчукот и миксирајте додека не се изедначи масата. За разредување на кашичката задолжително користете ја супата во која се варело месото и зеленчукот за да ги сочувате сите хранливи состојки кои при варењето останале во водата.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90

Состав

50 грама Целер
150 грама Моркови
20 грама Кромид
150 грама Компир
100 грама Јунешко



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?