|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Свинска коленица со кисела зелка

Автор:
Редакција Рингераја

Вкусно!



Подготовка

Свинските коленици се стават во тенџере со вода и се додаваат целер, магдонос, ловоров лист, црвен и црн пипер. Сe тоа се вари. Посебно се пржи исечканиот кромид, во кој се додаваат зелката и варената коленица. Сe тоа се крчка и повремено се додава водата во која се варела коленицата. Компирите се сечат на четири дела и посебно се варат. Потоа се додаваат во готовата коленица.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 120
Број на лица: 4
Kомплицираност: 4

Состав

- 2 свински коленици;
- кромид;
- целер;
- магдонос;
- црвен пипер;
- црн пипер;
- ловоров лист;
- ? кг кисела зелка;
- компири;
- масло



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?