|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Тава со свинско месо

Автор:
Редакција Рингераја

Предлог за неделен ручек



Подготовка

Месото се сече на парчиња и се динста. Во тава малку се пропржуваат компирите исечени на коцки, ситно исечканиот кромид и пиперката, а потоа се става месото. Во тоа се додаваат свинска маст, црвен пипер, сол, црн пипер и се прелива со бело вино. По потреба се додава и вода. Се става во рерна да се пече и пред крај јадењето се прелива со изматените јајца и павлаката. Сe тоа уште малку се запекува.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 120
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3

Состав

- 500 гр свинско месо;
- 600 гр компири;
- 4 лажици свинска
маст;
- 1 главица кромид;
- 1 пиперка;
- 1 дл бело вино;
- црвен пипер;
- 2 јајца;
- 3 дл павлака;
- сол;
- црн пипер.



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?