Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Одлична е во комбинација со кисело млеко
Две глави кромид ситно се сецкаат и се пржат во малку масло. Пред да почне да се вцрвенува кромидот се додава половина кило мелено месо кое најдобро е да биде 70% телешко и 30% свинско. Се пржи околу десетина минути додека месото не ја изгуби црвената боја и постојано се меша за да кромидот и месото добро се измешаат. Потоа во тавата се додава една чаша ориз и се пржи уште 5-6 минути. Смесата се зачинува со бибер, сол и малку буковец по желба. Виткање на сармите. Листовите зелка се приготвуваат така што им се одстранува тврдиот дел. Се обаруваат со врела вода неколку минути, додека не омекнат. На еден лист се става по една супени лажица од меленото месо и се виткаат сармите. Потоа сармите се редат во тенџере. Тенџерето се налива со вода додека сармите не се потопат со вода. Се вари еден час на тивок оган. Се сервираат со кисело млеко.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 120
Kомплицираност: 3
- две главици кромид
- 1/2 кгр. мелено месо
- ориз
- бибер
- сол
- буковец
забава Бремените
Автор: bobik
Што не треба да правите при повреда кај дете?
При повреда кај дете, првата реакција на возрасните често е водена од ...
Зимски предизвик, заштита од студ и сув воздух
Ниските температури, студениот ветер и сувиот воздух во затворени прос...
Како недостатокот на сон го „збунува“ детскиот апетит?
Недоволниот сон кај децата не влијае само на расположението и концентр...
Многу трудници се прашуваат дали можат да ја задржат својата рутина за...
Како да се облекувате удобно, а сепак стилски?
Удобноста и стилот не мора да бидат спротивставени поими....