Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Одлична е во комбинација со кисело млеко
Две глави кромид ситно се сецкаат и се пржат во малку масло. Пред да почне да се вцрвенува кромидот се додава половина кило мелено месо кое најдобро е да биде 70% телешко и 30% свинско. Се пржи околу десетина минути додека месото не ја изгуби црвената боја и постојано се меша за да кромидот и месото добро се измешаат. Потоа во тавата се додава една чаша ориз и се пржи уште 5-6 минути. Смесата се зачинува со бибер, сол и малку буковец по желба. Виткање на сармите. Листовите зелка се приготвуваат така што им се одстранува тврдиот дел. Се обаруваат со врела вода неколку минути, додека не омекнат. На еден лист се става по една супени лажица од меленото месо и се виткаат сармите. Потоа сармите се редат во тенџере. Тенџерето се налива со вода додека сармите не се потопат со вода. Се вари еден час на тивок оган. Се сервираат со кисело млеко.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 120
Kомплицираност: 3
- две главици кромид
- 1/2 кгр. мелено месо
- ориз
- бибер
- сол
- буковец
забава Бремените
Автор: bobik
Сладоледот во исхраната на децата
Сладоледот одамна не е само летен десерт. Тој е симбол на радост, разл...
Нивната мисија е да нe насмеат. Големи обувки, преголема насмевка, обо...
Освежување од природата: Зеленчук што го хидрира телото
Во топлите летни денови, хидратацијата станува клучна не само за енерг...
Парфем што зборува наместо вас
Парфемот не е само мирис, тоа е вашиот потпис. Тој може да каже многу ...
Родителството започнува со љубов меѓу партнерите, но по доаѓањето на б...
Мобилен телефон.
пеперутка16
Дали сте застапник на купување мобилни телефони за деца на возраст од 2, 3, 4 години...?