Ширден на прилепски начин
Автор: 
Редакција Рингераја
Ако одите во Прилеп на гости, обавезно нарачајте да Ви направат ширден. Нешто повкусно не сте пробале!
Подготовка
Трите видови месо се сечкаат на мали парченца, со димензија од еден и пол сантиметар. Во нив се додава исечкан кромид, сол, црн бибер и малку јенибар и ориз. Го запржуваме местото, заедно со кромидот. Ширден е внатрешен орган на младо јагне кој преставува продолжение на желудникот. Добро исчистен се полни се затвора на стариот прилепски начин со шиење. Се додава една чаша вода и се печи на 180 степени, два часа, а се служи топол.
Време на подготовка од: 120
Време на подготовка до: 180
Број на лица: 4
Kомплицираност: 5
Состав
1/2 кгр.телешко месо
1/2 кгр. свинско месо
1/2 кгр. јагнешко месо
кромид
сол
бибер
јенибар
ориз
ширдени
- 
забава Бремените
Автор: bobik Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Биди она што си, не она што се очекува
Има една работа што сите нe допира, тивко, а силно, а тоа е како да ос...
Чистиот дом не е само естетика
Домот е место каде одмараме, јадеме, спиеме и ги поминуваме најинтимни...
Анкета
kate18
кое име повеќе ви се допаѓа
Дамјан (48%)
Давид (52%)
Број на сите гласови: 173
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!
                    			
