|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (30.03 - 03.04.2015) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Маринирано месо на скара

Автор:
Редакција Рингераја

За овој Први мај Ви предлагаме



Подготовка

Месото го миеме и го ставаме да се исцеди. Кромидот го лупиме го миеме и го дробиме во подлабок сад на ситни парчиња, лукчето малку покрупно го дробиме во садот кај кромидот, пиперката исто така ја миеме и ја сечеме на кругчиња и ја додаваме кај кромидот, го додаваме и зејтинот и солот, биберот и вегетата. Сето ова убаво го промешуваме а потоа го ставаме месото и него го промешуваме со направената смеса и го оставаме да одстои 2 до 3 часа. Кога е одстојано го печеме на скара од двете страни да порумени убаво. Кога е печено го вадиме од скарата и го служиме топло. Со салата по избор.

Состав

1 килограм свинско месо

пола филџан за кафе зејтин

1 главица кромид

1 до 2 чешниња лук

1 пиперка

бибер, вегета, сол



Анкета

edukativen dneven prestoj
oddelenski nastavni

zdravo povituvani majki i takovci!Dali bi go zapisale vaset_o dete vo edukativen dneven prestoj doklku nemozete od bilo kakvi pricini (rabota vo smeni) koj raboti do 00-00h