Маринирано месо на скара
Автор:
Редакција Рингераја
За овој Први мај Ви предлагаме

Подготовка
Месото го миеме и го ставаме да се исцеди. Кромидот го лупиме го миеме и го дробиме во подлабок сад на ситни парчиња, лукчето малку покрупно го дробиме во садот кај кромидот, пиперката исто така ја миеме и ја сечеме на кругчиња и ја додаваме кај кромидот, го додаваме и зејтинот и солот, биберот и вегетата. Сето ова убаво го промешуваме а потоа го ставаме месото и него го промешуваме со направената смеса и го оставаме да одстои 2 до 3 часа. Кога е одстојано го печеме на скара од двете страни да порумени убаво. Кога е печено го вадиме од скарата и го служиме топло. Со салата по избор.
Состав
1 килограм свинско месо
пола филџан за кафе зејтин
1 главица кромид
1 до 2 чешниња лук
1 пиперка
бибер, вегета, сол
-
забава Бремените
Автор: bobik Една од првите дилеми кај многу жени кои се обидуваат да забременат ил...
Зголемен ризик од бубрежни камења во лето – еве зошто!
Кога мислиме на лето, обично ни паѓаат на ум одмор, сонце и разладувањ...
Летото е време за авантури, патувања и романтични моменти крај плажа. ...
Сакате бебе? Еве колку често треба да водите љубов!
Кога ќе одлучите дека сте подготвени за бебе, едно од првите прашања ш...
Летот со авион за некои деца може да биде вистинско возбудливо доживув...
Анкета
Гушкајте ги бебињата.
пеперутка16
Дали вашите бебиња (6-12 месеци) сакаат да бидат гушкани? Моето дури и не слуша, само ме турка, се качува на мене, влече,... дури и не сака да биде носена, само гледа да избега. Ми е тоа навистина чудно.. Какви се вашите?