Маринирано месо на скара
Автор:
Редакција Рингераја
За овој Први мај Ви предлагаме
Подготовка
Месото го миеме и го ставаме да се исцеди. Кромидот го лупиме го миеме и го дробиме во подлабок сад на ситни парчиња, лукчето малку покрупно го дробиме во садот кај кромидот, пиперката исто така ја миеме и ја сечеме на кругчиња и ја додаваме кај кромидот, го додаваме и зејтинот и солот, биберот и вегетата. Сето ова убаво го промешуваме а потоа го ставаме месото и него го промешуваме со направената смеса и го оставаме да одстои 2 до 3 часа. Кога е одстојано го печеме на скара од двете страни да порумени убаво. Кога е печено го вадиме од скарата и го служиме топло. Со салата по избор.
Состав
1 килограм свинско месо
пола филџан за кафе зејтин
1 главица кромид
1 до 2 чешниња лук
1 пиперка
бибер, вегета, сол
-
забава Бремените
Автор: bobik Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Биди она што си, не она што се очекува
Има една работа што сите нe допира, тивко, а силно, а тоа е како да ос...
Чистиот дом не е само естетика
Домот е место каде одмараме, јадеме, спиеме и ги поминуваме најинтимни...
Депресијата и анксиозноста не живеат само во мислите
Во новото секојдневие, депресијата и анксиозноста не се само „ментални...
Анкета
Jana9
Dali ste zadovolni od dusekot na Dormeo?
Da (80%)
Ne (20%)
Број на сите гласови: 5
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!

