Кременадли на италијански начин
Автор:
Редакција Рингераја
Се што е италијанско, вкусно е!

Подготовка
Отстранете ги масните делови и коските од кременадлите и измијте ги со ладна вода. Измешајте ги солта биберот и ситно исецканиот лук и премачкајте ги кременадлите со оваа смеса. Во огноотпорен сад за пржење ги пржиме кремендалите подеднакво од двете страни додека не добијат убава златно-кафена боја. Потоа додадете го филџанот доматен сос, зелената пиперка и печурките, во меѓувреме константно мешајте. По неколку минути додадете го ориганото и доматниот сок за да ја ароматизира и освежи целокупната смеса. Убаво промешајте, поклопете со капак и оставете да се готви. 5 минути пред да го одстраните од огнот, ова навистина ќе го оплемени и истакне присуството на месото, како по вкус така и по арома) Извадете ги кременадлите во сад, и полејте од смесата сто останува во огнотпорнот сад. Декорирајте со гранче магдонос или босилок или пак може и оригано.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 2
Состав
• 200 грама Шампињони
• малку Црн бибер
• малку Сол
• 500 грама Свинско
• 1 Пиперка/ки
• малку Оригано
• 1 лажица/ци Маслиново масло
• 2 чешниња Лук
• 100 грама Колбас
• 100 милилитри Доматен сок
-
забава Бремените
Автор: bobik Педикирот не е само естетска навика, туку и важен дел од хигиената и з...
Биди најдобриот пријател на себеси
Колку често им кажуваме убави зборови на другите, а колку ретко си ги ...
Тонус на мускулите кај бебињата
Тонусот на мускулите е еден од првите показатели за здрав развој на бе...
Најефективни вежби за топење на мастите на стомакот
Стомакот е дел од телото од кој најчесто не сме задоволни и ја буди на...
Зошто бебињата плачат веднаш по раѓањето?
Плачот е првата „порака“ што новороденчето му ја испраќа на светот. За...
Анкета
Одвикнување од пелени.
пеперутка16
Дали вашето дете прво се одвикна од мокрење во пелена или од какање, и дали постои одреден редослед по кој прво доаѓа едното, а кога другото?