Карамелизирано медено свинско месо
Автор:
Редакција Рингераја
Уживање за сите сетила

Подготовка
Загрејте ја рерната на 170 степени. Направете засеци по целата должина на парчето шунка, па истото повторете го и од другата страна за да добиете ромбоидна форма. Ставете го целото каранфилче во процепите за да му дадете вкус на месото. Загрејте ги сирупот од пченка, медот и путерот на пареа. Мешајте додека целосно не се измеша. Откако путерот целосно ќе се стопи, тргнете го од оган. Посипете го месото со сосот за глазура. Се става во рерна да се пече околу 1 час. Месото вадете го на секои 10-15 минути за повторно да го прелиете со сосот. Во последните 4-5 минути од печењето зголемете ја температурата за уште подобро да се карамелизира. Оставете го месото да одмори малку пред да го послужите. Отстранете ги каранфилчињата.
Време на подготовка од: 90
Време на подготовка до: 120
Kомплицираност: 3
Состав
2,5 кг цело парче чадена шунка
? чаша каранфилче
? чаша сируп од темен пченка
2 чаши мед
2/3 чаша путер
-
забава Бремените
Автор: bobik Педикирот не е само естетска навика, туку и важен дел од хигиената и з...
Биди најдобриот пријател на себеси
Колку често им кажуваме убави зборови на другите, а колку ретко си ги ...
Тонус на мускулите кај бебињата
Тонусот на мускулите е еден од првите показатели за здрав развој на бе...
Најефективни вежби за топење на мастите на стомакот
Стомакот е дел од телото од кој најчесто не сме задоволни и ја буди на...
Зошто бебињата плачат веднаш по раѓањето?
Плачот е првата „порака“ што новороденчето му ја испраќа на светот. За...
Анкета
Одвикнување од пелени.
пеперутка16
Дали вашето дете прво се одвикна од мокрење во пелена или од какање, и дали постои одреден редослед по кој прво доаѓа едното, а кога другото?