|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Карамелизирано медено свинско месо

Автор:
Редакција Рингераја

Уживање за сите сетила



Подготовка

Загрејте ја рерната на 170 степени. Направете засеци по целата должина на парчето шунка, па истото повторете го и од другата страна за да добиете ромбоидна форма. Ставете го целото каранфилче во процепите за да му дадете вкус на месото. Загрејте ги сирупот од пченка, медот и путерот на пареа. Мешајте додека целосно не се измеша. Откако путерот целосно ќе се стопи, тргнете го од оган. Посипете го месото со сосот за глазура. Се става во рерна да се пече околу 1 час. Месото вадете го на секои 10-15 минути за повторно да го прелиете со сосот. Во последните 4-5 минути од печењето зголемете ја температурата за уште подобро да се карамелизира. Оставете го месото да одмори малку пред да го послужите. Отстранете ги каранфилчињата.

Време на подготовка од: 90
Време на подготовка до: 120
Kомплицираност: 3

Состав

2,5 кг цело парче чадена шунка
? чаша каранфилче
? чаша сируп од темен пченка
2 чаши мед
2/3 чаша путер



Анкета

Независност.
Admin

Дали вашите деца се донекаде независни или сè уште ги храните и ги успивате? Мислам на деца од 2,5 години и нагоре.