Кисела зелка со сланина и кромид
Автор:
Редакција Рингераја
Превкусно јадење

Подготовка
Сланината исечкајте ја на ленти или парчиња и лесно испржете ја во добро загреана маст (само неколку капки). Кога ќе поруменат, додадете го исечканиот кромид. Откако ќе омекне се додаваат сечканата кисела зелка, црниот пипер и ловоровиот лист.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
Состав
400 гр кисела зелка
350 гр чадена сланина
1 голема главица кромид
2 ловорови листови
црн пипер
-
забава Бремените
Автор: bobik Педикирот не е само естетска навика, туку и важен дел од хигиената и з...
Биди најдобриот пријател на себеси
Колку често им кажуваме убави зборови на другите, а колку ретко си ги ...
Тонус на мускулите кај бебињата
Тонусот на мускулите е еден од првите показатели за здрав развој на бе...
Најефективни вежби за топење на мастите на стомакот
Стомакот е дел од телото од кој најчесто не сме задоволни и ја буди на...
Зошто бебињата плачат веднаш по раѓањето?
Плачот е првата „порака“ што новороденчето му ја испраќа на светот. За...
Анкета
Одвикнување од пелени.
пеперутка16
Дали вашето дете прво се одвикна од мокрење во пелена или од какање, и дали постои одреден редослед по кој прво доаѓа едното, а кога другото?