Кисела зелка со сланина и кромид
Автор:
Редакција Рингераја
Превкусно јадење

Подготовка
Сланината исечкајте ја на ленти или парчиња и лесно испржете ја во добро загреана маст (само неколку капки). Кога ќе поруменат, додадете го исечканиот кромид. Откако ќе омекне се додаваат сечканата кисела зелка, црниот пипер и ловоровиот лист.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
Состав
400 гр кисела зелка
350 гр чадена сланина
1 голема главица кромид
2 ловорови листови
црн пипер
-
забава Бремените
Автор: bobik Една од првите дилеми кај многу жени кои се обидуваат да забременат ил...
Зголемен ризик од бубрежни камења во лето – еве зошто!
Кога мислиме на лето, обично ни паѓаат на ум одмор, сонце и разладувањ...
Летото е време за авантури, патувања и романтични моменти крај плажа. ...
Сакате бебе? Еве колку често треба да водите љубов!
Кога ќе одлучите дека сте подготвени за бебе, едно од првите прашања ш...
Летот со авион за некои деца може да биде вистинско возбудливо доживув...
Анкета
Гушкајте ги бебињата.
пеперутка16
Дали вашите бебиња (6-12 месеци) сакаат да бидат гушкани? Моето дури и не слуша, само ме турка, се качува на мене, влече,... дури и не сака да биде носена, само гледа да избега. Ми е тоа навистина чудно.. Какви се вашите?