
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Уживајте во овие есенски денови
Подготовка: Сланината печете ја лесно во нелеплива тава, па одвојте ја на кујнска хартија. Исечете ги останатите состојки и ставете ги во сад. Додајте ја сланината, подгответе го преливот и зачинете ја салатата. Добро измешајте и послужете.
Време на подготовка од: 20
Време на подготовка до: 25
Број на лица: 3
Kомплицираност: 2
1 мала зелена салата (марула)
10 ленти сланина
1 јаболко без семки и кора
3 супени лажици сушени брусница
1 мала главица црвен кромид
100 гр рендано фета сирење
4 лажици печени семки од тиква, излупени
За дресинг:
1/4 чаша маслиново масло
1-2 лажици јаболков оцет
1-2 лажици мед
1 лажиче сенф
сол и бибер по вкус
забава Бремените
Автор: bobik
Да замислиме за миг, како изгледа еден обичен ден на човек што ја рабо...
Антисептик или сапун? Што е побезбедно за детски раце?
Чистите раце се првата линија на одбрана од вируси и бактерии, па роди...
Во светот на здравствените состојби што подмолно се развиваат без очиг...
Не прескокнувајте го стартот, телото памети
Без разлика дали сте почетник во вежбањето или редовен љубител на фитн...
Животот низ очите на сонувачот
Денес зборуваме за оние кои сонуваат, не само додека спијат, туку и до...