|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Пилешки батаци во маринада од матеница

Автор:
Редакција Рингераја

Интересен медитерански вкус кој плени



Подготовка

Сите состојки за маринадата се комбинираат и се мешаат многу добро. Батаците може да се маринираат во сад. Прелијте ги со маринада, покријте го садот со свежа фолија и ставете го во фрижидер најмалку 12 часа, по можност 24 часа. Потоа истурете во соодветен сад за печење со маринадата. Печете во загреана рерна на 200 степени околу 40 минути или додека не завршите. Послужете со гарнир по ваш избор.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Број на лица: 3
Kомплицираност: 3

Состав

6 пилешки батаци
За маринадата:
1 чаша матеница
1 лажица маслиново масло
5 мелени чешниња лук
неколку гранчиња магдонос, сецкани
сол и бибер по вкус



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?