
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Превкусни, едноставни, брзи, посни
Во еден сад ја ставаме водата, шеќерот, квасецот и лажиче брашно. Промешуваме и оставаме да се активира. Додаваме сол, ракија и брашно. Смесата ја соединуваме со миксер. Садот го покриваме со прозирна фолија и го оставме реткото тесто да се дуплира. Може да се замесат и навечер, да одстојат во фрижидер преку ноќта и утрото да се испржат. Во касерола загреваме масло на умерен оган, никако на јак, бидејќи нема да се испржат во внатрешноста. Со помош на намастена лажица земаме од тестото и спуштаме во загреаното масло. Пржиме од едната, па од другата страна. Испржени ги редиме на хартиени салфети. Потоа ги сервираме со џем, слатко, шеќер, сирење....
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 3
4 чаши брашно
2 и 1/2 чаши млака вода
1 лажица сув квасец
2 лажици шеќер
1 лажиче сол
1 лажиче ракија
Масло за пржење
забава Бремените
Автор: bobik
Кога моето бебе може да преноќи без мене?
Првото разделување преку ноќ со бебето може да биде емоционално и за р...
Вековната дилема конечно добива подлабоко објаснување. Дали пилешкото ...
Избегнувајте ги овие 2 пијалаци
Нашето тело е прецизен хормонски механизам. Секојдневните избори кои г...
Татковци во првите месеци, нивната улога и емоции
Кога се зборува за новороденчиња, фокусот речиси секогаш паѓа на мајка...
Што значи балансирана исхрана?
Покрај мноштвото совети за здрав живот, балансираната исхрана е тема н...
Независност.
Admin
Дали вашите деца се донекаде независни или сè уште ги храните и ги успивате? Мислам на деца од 2,5 години и нагоре.