|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Домашна сардина

Автор:
Редакција Рингераја

Вкус на кој не може да се одолее



Подготовка

Исчистете ги сардините и исечете му ги главите. Измијте ги и ставете ги во тенџере во кое претходно сте ставиле дрвени стапчиња од сладолед или нешто слично, за рибата да не загори. Наредете ги сардините, ставете зачини и бела киселина (киселината се става за коските да омекнат и рибата да се јаде без да се чисти). Редете додека имате риба и ставајте од зачините. На крај прелијте со масло и оставете да се варат на тивок оган околу 5-6 часа. Откако ќе се изладат можете да ги ставите во тегли.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Број на лица: 6
Kомплицираност: 5

Состав

1,5 кгр. замрзната сардина
3 лажици сув зачин
2-3 ловорови листа
10 зрна бибер
450 мл. масло
100 мл. бела киселина



Анкета

Цуцла.
пеперутка16

До кога вашето дете имало цуцла?