Канелони со спанаќ и сирење
Автор:
Редакција Рингераја
Мирисот на Италија
.jpg)
Подготовка
Најпрво проверете дали во тавата во која ќе ги правите канелоните убаво ви ги собира едно до друго, за да не дојде до излевање на филот од краевите при печењето. Треба да стојат стиснати едни до други. На малку путер се пропржува младиот кромид со лукот, и се додава спанаќот (пред тоа исчистен, малку обарен и исечкан). Се пропржува неколку минути. Се посолува и трга настрана. Сирењето убаво го гмечите и малку изладениот спанаќ го додавате во него. Промешајте. Смесата нека се излади пред да почнете со полнење (во спротивно ќе ви испукаат канелоните). Канелоните се полнат со готварски шприц или лажиче. На дното од тавата ставете малку бешамел сос (да се покрие сосема дното), наредете ги канелоните, потоа прелејте ги со преостанатиот сос. Покријте ја тавата со алуминиумска фолија. Се печат 20 мин во загреана рерна на 200 степени, потоа се вади фолијата, се ренда кашкавал и се наросува пармезан. Се печат така уште 20-тина минути. Сервирајте ги не премногу топли.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Kомплицираност: 3
Состав
1 кутија канелони (18 парчиња)
300 гр. сирење
400-500 гр. спанаќ
1 чешне лук
1 млад кромид
Бешамел сос
Малку кашкавал и пармезан за одозгора
-
забава Бремените
Автор: bobik Една од првите дилеми кај многу жени кои се обидуваат да забременат ил...
Зголемен ризик од бубрежни камења во лето – еве зошто!
Кога мислиме на лето, обично ни паѓаат на ум одмор, сонце и разладувањ...
Летото е време за авантури, патувања и романтични моменти крај плажа. ...
Сакате бебе? Еве колку често треба да водите љубов!
Кога ќе одлучите дека сте подготвени за бебе, едно од првите прашања ш...
Летот со авион за некои деца може да биде вистинско возбудливо доживув...
Анкета
Гушкајте ги бебињата.
пеперутка16
Дали вашите бебиња (6-12 месеци) сакаат да бидат гушкани? Моето дури и не слуша, само ме турка, се качува на мене, влече,... дури и не сака да биде носена, само гледа да избега. Ми е тоа навистина чудно.. Какви се вашите?