|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Потпечени тортелини

Автор:
Редакција Рингераја

Превкусна италијанска паста



Подготовка

На загреано масло пропржете го кромидот и лукот и додадете го говедското месо. 2. Откако добро ќе се пропржи додадете ја пастата од домати и црвеното вино. 3. Динстајте некое време па додадете ги мелените домати, ориганото, буковецот и сол. 4. Садот за печење намачкајте го со масло и истурете ги претходно сварените тортелини. Врз тортелините истурете ја готовата смеса и убаво измешајте. Посипете со моцарела и пармезан. 5. Покријте го садот со алуминиумска фолија и печете 25 минути на температура од 350 степени. Декорирајте со босилек.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 4

Состав


2 лажици масло за јадење
1 кромид, исечкан
3 чешниња лук
450g говедско мелено месо
125ml црвено вино
2 лажици доматно пире
30g мелени домати
малку оригано
сол, буковец
800g тортелини
моцарела, пармезан



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?