|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Домашен чоколаден ликер

Автор:
Редакција Рингераја

Изненадете ги вашите гости



Подготовка

Разматете го пудингот во 300 мл ладно млеко, а остатокот од млекото сварете го. Во жешкото млеко додадете го шеќерот и ванилин шеќерот и мешајте додека не се истопи/раствори. Додајте ги пудингот и какаото во смесата и мешајте три минути. Додека е врела додајте и рум и потоа оставете ја да се олади. Оладениот ликер се става во стаклени шишиња и се чува на ладно место. Пред употреба добро протресете го. Ако сакате поредок ликер, ставете повеќе млеко, а помалку шеќер. На здравје!

Време на подготовка од: 20
Време на подготовка до: 30
Kомплицираност: 2

Состав

1 литар млеко
300 грама шеќер
500 милилитри рум
1 чоколаден пудинг
100 грама какао во прав
1 ванилин шеќер



Анкета

Што да дознаете.
пеперутка16

Кога би носеле тројки, што би направиле?