Равиоли
Автор: 
Редакција Рингераја
Од италијанската кујна
Подготовка
Измесете меко тесто од пресеаното брашно, јајце, сол и малку вода. Готовото тесто исечете го на кругови со чаша или сад. Кругчињата се полнат со саканиот фил - едно кругче се мачка со разбиена белка, се става филот во средината, над него се става второта кругче и краевите се притискаат. За фил за равиоли може да користите остатоци од варено или печено месо, кое се меле, и се пржи заедно со сецкан кромид. Се зачинува со сол, бибер и се промешува со 1 јајце. Веќе готовите равиоли пуштајте ги во врела малку посолена вода и варете околу 5-10 минути. Може да ги принесете со супа или со сос по избор.
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Kомплицираност: 3
Состав
    брашно - 150 г
    јајца - 1 парче
    сол
    вода
    белки - 1 бр. за мачкање
- 
забава Бремените
Автор: bobik Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Биди она што си, не она што се очекува
Има една работа што сите нe допира, тивко, а силно, а тоа е како да ос...
Чистиот дом не е само естетика
Домот е место каде одмараме, јадеме, спиеме и ги поминуваме најинтимни...
Анкета
Jana9
Koga bi birale sto bi odbrale?
Pari (18%)
Ljubov (73%)
Patuvanja (0%)
Odlicno rabotno mesto (9%)
Број на сите гласови: 11
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!
                    			
