Пиле Кентаки
Автор: 
Редакција Рингераја
Прекрасно, лесно, вкусно
Подготовка
Вклучете ја рерната и оставете ја да се загрее до 180 степени. Исчистете ги пилешките копани од кожата, не е потребно да ги солите. Растопете го путерот во мала тава за сос. Во голем сад изрендајте го сирењето / кашкавалот, додадете ја вегетата и презлата и промешајте ги состојките со раце. Земете парче месо и ставете го во садот со стопен путер да се премачка од сите страни, а потоа префрлете во садот со рендан кашкавал. Тркалајте го така секое бутче соодветно во маста и смесата со сирење, лебни трошки и зачини. Ставете го пилето во тава, не е потребно премачкување. Кога целото месо е уредено во плехот, залејте го со остатокот од стопен путер, а потоа посипете го со остатокот од смесата со сирење, лебни трошки и зачини. Ставете го пилешкото во загреана рерна и печете околу 50 минути, или додека не потемни.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Број на лица: 4
Kомплицираност: 2
Состав
10 пилешки копани
150 гр. Путер или маргарин
300 гр. Рендано тврдо сирење или кашкавал
1 цела лажичка вегета
3 полни лажици презла
- 
забава Бремените
Автор: bobik Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Биди она што си, не она што се очекува
Има една работа што сите нe допира, тивко, а силно, а тоа е како да ос...
Чистиот дом не е само естетика
Домот е место каде одмараме, јадеме, спиеме и ги поминуваме најинтимни...
Анкета
пеперутка16
Кој период од вашиот живот бил најубав досега?
Детството. (50%)
Период на училиште, факултет. (20%)
Кога бев девојче. (20%)
Оженета. (0%)
Се надевам уште на најдоброто. (10%)
Број на сите гласови: 10
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!
                    			
