
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
deluxe RR ви препорачува
Пиле од 1-1,5кг, се зачинува со мешан зачин,сол,црн бибер и се премачкува со масло.Се набодува на претходно измиено и исцистено(од лепенките) шише со пиво, отворено.Така се става на средина на тавата.Тавата ја полниме со сецкани(крупно) компири и моркови(може и печурки) Ги попрскуваме со масло,умерено ги зачинуваме со сол,мешан зачин,оригано и ги мешаме за да се изедначи зачинот Така приготвената тава ја печиме на 200 степени околи час и половина. Во текот на печењето не е потребно пилето да се завртува,тоа се пече рамномерно,исто така кога пивото ке почне да врие,постепено го натура пилето.Тоа добива сочен вкус. Кога е веке убаво заруменето,го вадиме од рерна,чекаме да се излади,за да му го отстраниме шишето и го подготвуваме за јадење.
Време на подготовка од: 90
Време на подготовка до: 120
Kомплицираност: 4
Пиле од 1-1,5кг
сол,
црн бибер
со масло
1 пиво
компири
моркови
печурки по желба
забава Бремените
Автор: bobik
Летото е сезона на сонце, високи температури и чести излегувања, но и ...
Летниот распуст е период кога семејствата добиваат повеќе време заедно...
Поддршка од партнерот и околината. Колку е важна?
Да се биде мајка е една од најубавите, но и најпредизвикувачките улоги...
Време е да замрзнете малини и капини за вашето бебе
Летото е период кога пазарите се преполни со свежо, ароматично овошје....
Најчести проблеми во бракот кои водат до развод
Бракот е заедница која бара постојана грижа, разбирање и вложување од ...
Доење.
Admin
Дали мислите дека е вистина дека колку подолго жената дои, толку е подобар имунитетот на детето?