Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Совршена комбинација на состојки
Излупете ги модрите патлиџани и исечете ги на дебели тркалезни парчиња. Обложете плитка тава со хартија за печење, посолете го модриот патлиџан и ставете ги парчињата да се испечат во рерна на температура од 200°C. Во длабок сад, на маслиново масло пропржете го кромидот исечкан на ситни парчиња и откако ќе добие жолтеникава боја, додајте го лукот исто така исечен на ситни парчиња и пржете уште 2 минути. Додајте го сосот од домати. Додајте сол, бибер, мед и босилок. Гответе уште 15 минути. Во огноотпорен сад подмачкан со путер, наредете слој лазањи на дното од садот, потоа слој од сосот со домати, слој од печените патлиџани и малку изрендан пармезан. Постапката повторувајте ја додека не ги потрошите состојките и завршете со слој од тестенини. Прелијте со бешамел сос и изрендајте пармезан одозгора. Бидете сигурни дека сите листови од тестенината се добро покриени со сосот. Печете во загреана рерна 20 минути на 200°C. Откако ќе бидат готови лазањите, причекајте да се оладат пред да ги послужите.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 2
2 модри патлиџана (средна големина)
1 главица кромид
2 конзерви (од 250г) домати или домашен доматен сос
2 чешниња лук
1 лажица мед
200г пармезан
Едно пакување лазањи
Сол
Бибер
Босилок (свеж или сушен)
Маслиново масло
Путер
Бешамел сос
Пелени.
пеперутка16
Кога почнавте да го одвикнувате вашето бебе?