Италијански леб со лук и магдонос
Автор:
Редакција Рингераја
Вкусот на Италија
Подготовка
Едноставно месете го тестото со брашно, квасец и вода и оставете го да отстои – нека се дуплира во големина. Во меѓувреме, се вари во водата излупениот лук – 10 до 15 минути, додека не омекне. оставете да се излади. Ситно исецканиот магдонос додадете го на изладениот лук. Додадете лажица маслиново масло и добро измешајте а потоа и истолчете. . На мешавината од кромид и магдонос додадете сол и додадете ја на тесто и мешајте додека не биде рамномерно низ целото тесто. Оставете тестото да се зголеми едно 2-3 часа, премесувајќи го секој час. Обликувајте како сакате и оставете го уште еднаш пред печење да отстои да се зголеми. Се пече на 220 степени Целзиусови 25 до 30 минути. Се разбира, љубителите на лук може да го зголемат количеството на лук.
Време на подготовка од: 200
Време на подготовка до: 240
Kомплицираност: 4
Состав
500 г бело брашно
1 кесичката квасец (околу 10 г)
300 мл вода
една главица лук
мал куп свеж магдонос
10 г сол
1 лажица маслиново масло
-
забава Бремените
Автор: bobik Се расправате често? Не е крај туку почеток на промена
Кога расправиите стануваат чести, лесно е да помислите дека нешто е „с...
Љубовта што не се изговара, туку се чувствува
Понекогаш најдлабоката љубов не живее во зборовите, туку во малите гес...
Најчести инфекции кај деца. Кога е време за педијатар?
Детскиот имунитет се гради постепено. Токму затоа, во првите години од...
Кога ќе одлучите да не се откажувате, успевате
Успехот не доаѓа случајно. Тој не е резултат на среќа, туку на малите ...
Сексуалниот живот е дел од интимноста и блискоста во врската. ...
Анкета
NatashaN
Дали се плашите од новиот т.н. свински грип?
Да (71%)
Не (29%)
Број на сите гласови: 120
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!

