|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Палачинки полнети со мелено месо

Автор:
Редакција Рингераја

Доколку сакате да ги воодушевите домашните за ручек, Ви предлагаме одличен рецепт за преубав ручек



Подготовка

На малку масло додадете го ситно сецканиот кромид и додадете ја ситно сецканата пиперка. Кога пиперката ќе омекне додадете го месото и гответе а тивок оган со промешување. По 5 минути додадете ги исечканите печурки. Додадете зачини и гответе на тивок оган. Откако филот ќе се излади наполнете ги палачинките. Ставете ги полнетите палачинки со огноотпорен сад и прелијте ги со преливот од јајца, кајмак, јогурт и млеко. ставете ги во загреана рерна на 200 степени околу 30 минути. Пријатно!

Време на подготовка од: 50
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 4

Состав

- Палачинки подготвени по основен рецепт
- 300 гр. мелено месо
- 1 главица кромид
- 200 гр. печурки
- 1/2 свежа црвена пиперка
- 1 лажица црвена пипер
- 1 лажица оригано
- сол
- бибер
- масло

Прелив за палачинки

- 300 гр. кајмак
- 200 мл. јогурт
- 100 мл. млеко
- 3 јајца



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?