|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Солена торта со шунка, сирење и грашок

Автор:
Редакција Рингераја

Брзо и вкусно



Подготовка

Сварете ја тестенината. Загрејте го маслото во подлабока тава и ставете го кромидот да се пржи додека не омекне (но да не смени боја). Во меѓувреме изматете ги јајцата со вилушка и додадете сол и бибер. Додадете ги шунката, грашокот, сирењето и тестенините да се пржат со кромидот. Одозгора прелијте ги со јајцата, намалете ја топлината и гответе 6-8 минути додека добие форма. Кога јајцето ќе биде зготвено од сите страни, превртете ја солената торта на чинија за сервирање. Пријатно

Време на подготовка од: 15
Време на подготовка до: 30
Kомплицираност: 3

Состав

2 лажици маслиново масло
1 кромид ситно исецкан
9 јајца
200 гр. Шунка
1 чаша замрзнат грашок
2 чаши макарони или други тестенини
1 чаша рендано сирење



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?