|      
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 18 19 [20]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Затнато носе
6.4.2012 22:43:20   
Felly RR
Jas i pomalku sum stavala. Polovina, pak k'e mirisa, efektot k'e go ima.user posted image

Life isn''t about waiting for the storm to pass, it''s about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот luci)
Непосредна врска до пораките: 476
21.4.2012 17:17:24   
debelka08
Ve molam nekoj da mi kaze od koja vozrast moze da se praktikuva ova so kromidot bidejki nie imame samo 2 meseci i zatnato nose so retko potkasluvanje....

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 477
21.4.2012 18:45:43   
Felly RR
Мислам дека може да пробаш, со оглед на тоа што не му даваш ни да јаде ни да пие нешто, туку само да стои покрај него, негде близу до главчето ќе го ставиш, и ќе видиш дали има ефект. Ако па забележиш нешто да му смета, тргни го.

Life isn''t about waiting for the storm to pass, it''s about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот debelka08)
Непосредна врска до пораките: 478
21.4.2012 18:50:28   
Yummy Mammy

ИЗВОРНА ПОРАКА: debelka08

Ve molam nekoj da mi kaze od koja vozrast moze da se praktikuva ova so kromidot bidejki nie imame samo 2 meseci i zatnato nose so retko potkasluvanje....
.

Moeto bebe za prv pat se zatna koga imase eden mesec, i jas od togas pocnav da mu stavam kromid vo postelata nad gravceto. Slobodno stavi samo da mu e daleku od dofat.

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

Непосредна врска до пораките: 479
22.4.2012 14:57:13   
mila 3
Jas na ovaa tema doktorat ke spremam user posted image
Odkoga mu se zatna nosot vo Oktomvri minatata godina ni se odzatna vo Mart, site mozni kapki gi imam koristeno, Sinomarin, Akvamaris, Marisol i dr. slicni, ama bas ic ne ni pomagaat. Ako ne mu stavam Operil P po nekolku pati vo denot nisto ne ni pomaga.I koga ni se zatnuva ne drzi po 2 nedeli user posted image
Od Mart pocnav da koristams prej za nos i usta Acidosalus, neznam dali e spomnat do sega nemam vreme da procitam ama mozam da kazam deka e preefikasen. Se koristi koga deteto e zatnata i posle toa po edna kapka vo nosot i ustata za steknuvanje na imunitet.Moze da se koristi i cel mesec

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 480
4.5.2012 22:41:36   
Felly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: light

Nie vecerva ne spievme imamvem temperatura nad 38 , kaslame nosot ni e skroz zatnat, solzi ni tecat,ova nie prv pat so temperatura i prvpat da e nastinata, bev na lekar, ni dade paracetomol deneska nemame temperatura no uste ne mozeme da disime spie po 10 15 min posto ne moze da dise i se razbuduva a vecerva treba da patuvame kako ke pomineme ne znam a mnogu mi e strav ne znam sto da i pravam so nosot dali smeam daja inhaliram imame 7 meseci

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

Стави и физиолошки раствор во носето, и аспирирај го секретот почесто за да дише полесно. Плус нема ништо лошо да го пробаш и лекот со кромидот, сигурно ќе попушти носето

ИЗВОРНА ПОРАКА: light

Ej ve citav i go probav vednas no ne ni pomogna izgleda mnogu e nastinata i stavam fizioloski rastvor plus so pumpa i zedov eden sprej no ne pomaga c

Консултирај се со педијатарот дали можеш да и ставиш ампула гентамицин во капките или во физилошкиот да делуваат локално, греота е ако не може да спие, малку бар да и се одзатне носето

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR

Гентамицин со оперил на ќерка ми и даваат само кога има страшен секрет од нос. Значи зелени, лепливи мрсули. Сепак гентамицинот е антибиотик со широк спектар и не би го давале за затнат нос.
За затнато носе аква марис спреј, не капки. Спрејов не да одзатнува нос, одма протекува. И топла бања пред спиење. Ако има Т главата да не се мие.

Па затоа реков, не знам колку и е затнат носот, и каков и е секретот, ама ако има детето мака треба пал веројатно да се консултира со педијатарот за да се смени нешто

(Одговор на членот mila 3)
Непосредна врска до пораките: 481
10.5.2012 17:41:19   
debelka08
Sprej za nos i usta Acidosalus

Dali nekoj moze da mi aze od koa vozrast moze da se koristi ovoj sprej...pozzz

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 482
10.5.2012 18:03:25   
mila 3

ИЗВОРНА ПОРАКА: debelka08

Sprej za nos i usta Acidosalus

Dali nekoj moze da mi aze od koa vozrast moze da se koristi ovoj sprej...pozzz

nie go koristime od 12 meseci, a sum go isgubila upatstvoto za da vidamuser posted image
prasaj si ja doktorkata najubavo.....

Непосредна врска до пораките: 483
22.5.2012 14:52:40   
jana81
nie veke skoro dve nedeli sme so hrcenje na noseto. Ne mu e zatnato da ne moze da dise ama ponekogas mu hrci. Po preporaka na pedijatarot mu stavav kapki efedrini 0.25 ne mu pomognaa, od denes ke mu stavam Akvamaris solen rastvor pa ke vidime. Inaku ne mu tece noseto ne kasla samo hrci. Jas mislam deka mu e od suviot vozduh posto sega ovoj preoden period podzatopluvame so panel ama ne sum sigurna.Imal li nekoj vakaov problem i sto mi preporacuvate vie mamicki??

(Одговор на членот mila 3)
Непосредна врска до пораките: 484
22.5.2012 14:58:26   
Beatris RR
Ништо, само навлажнување на воздухот, не му ставај никакви капки и не го аспирирај штом не му е затнато, ќе видиш дека ќе се прилагоди и ќе му помине само од себе.

Искрено, не разбирам зошто ти препишале капки ако не е затнато детето, и ако по прегледот се друго му било ок. Само колку да се пише нешто? Ќерка ми откако се роди цело време беше со "кркорлив нос", педијатарот стално ми викаше - остави го детето, ништо не му е ќе се избори. Резултат - стварно така излезе!

< Поракaта ја уредил Beatris RR -- 22.5.2012 15:54:30 >

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 485
Страница:   <<   < Претходна страница  16 17 18 19 [20]
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 18 19 [20]
Оди на:

• Снек бар од јатки

Сиров,лесно калоричен десерт кој заситува доста.Идеален е за ужина на работа или училиште а може да го понесете и на пат. Децата пак,нема да можат да му одолеат

Повеќе

Анкета

*Машко име*
Хепи мами

Ве молам да гласате за најубаво машко име според вас. Благодарам!

На врв на страницата

Запознај ја Рингераја.мк