lukajana RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR Женски, ај споделете рецепт за вегетаријански лазањи, на Рингераја најдов еден Рецепт, ама сакам да слушнам и други, мм многу ги сака, не му биле убави со месо, вака поубави му биле. Еднаш направив со спанаќ, ама ајде чекам идеи ИЗВОРНА ПОРАКА: blue_blue 4 кори свези лажањи од Душогупчани 400 грама брокули 3 китки блитва 2-3 моркови парче путер 2 лажичи пченкарно брашно 50 гр крем сир 150 гр сирење 200 гр кашкавал млеко по потреба (колу 200 мл) Брокулите и блитвата свежи ги блендираш со крем сир и со сирење и многу малку вода, колку да почне да се микса смесата. Морковите ги сечеш на тенки кругови Бешамел сосот го спремаш на следниов начин: ставаш да се растопи коцка путер, додаваш брашно и после млеко и мешаш цело време на рингла за да не се направт грутки. На крај го тргаш од рингла и додаваш рендан кашкавал, мешаш да се растопи Редиш: кора лазања, филот од брокули, крукчиња од морков и малку бешамел. Ставаш следна кора и пак по ист редолсед редиш. Најгоре ставаш кора и преливаш со дебел слој бешамел сос. Потпекуваш 20 мин. Кај мене тавата ја снемува за 15 мин ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR лелее фала ти баш ќе пробам, не сака брокули ич, ама ќе ги измиксам и ќе му ги увалам за спанаќ или блитва ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful RR Како вегетаријанец, го предизвикувам мм да ми прави вегетаријански лазањи, и имаме неколку комбинации што ни се хит по дома: - пропржени чери патлиџанчиња и лук. Овие се сосема обични лазањи, како обични тестенини, само се става томатело на дно на тавчето, се редат лазањите, се филуваат и се покриваат со кашкавал и малку хопла на секој слој, на крај со повеќе кашкавал. - печурки и кромид, пропржени. На дното на тавата се става томатело, па се редат лазањите и се филуваат со печурките, свежи пиперки на тркалца (може и сецкани маслинки), кашкавал и хопла. На крај се покрива со повеќе кашкавал. - ситно сецкани тиквички, пропржени со кромид и малку хопла, и исто - дното од томатело, се редат со кашкавал. Во принцип ги правиме со хопла затоа што бешамел ми го иритира желудникот, а за филот комбинираме што имаме по дома. ИЗВОРНА ПОРАКА: bucko mal Eve jas ke napisam kako spremam makaroni so zelencuk. Ke spodela I nekoi recepti sto pocnav vo posledno vreme da pravam. Receptite mi se probani nadvor ili po prijatelki od drugi drzavi pa posle isprobuvam doma. Od taa prichini za nekoi recepti nemam tocna mera si pravam od oko. Testenini: Makaroni, shpageti, fetucini. 1 nacin. Vo tavche so maslinovo maslo przam kromid,morkov, brokula, karfiol, piperka-po zelba moze I pechurki. Stavam malku vodichka I gi dinstam nekolku minutki,kolku da omekne zelencukot. Gi dodavam prethodno svarenite testenini. So ovaa kombinacia ide soja sos ali jas ne go sakam I zatoa stavam samo ruzmarin. 2 nacin. Vo svareni testenini dodavam seckan patlizan, avocado, rendano sirenje, lukce I maslo od avocado. 3 nacin. Vo svareni testenini dodavam seckana marula, spanak, rukola, rendano sirene I maslo od kim. 4. Makaroni so sirenje- merka casha od 250 ml. 2 chasi svareni macaroni 4 stapchinja celer 4 mladi kromitcinja 1 chasha sirenje 200 grama slanina Makaronite so ostanatatite iseckani sostojki se stava vo ognootporen sad. Se poprskuva so masl.maslo I so preliv od 1 chasa mleko, pola casa prezla I lazica niseste. Se pece vo rerna okolu 15-20 min. Se servira so cheri patlizancinja, marula.
< Поракaта ја уредил lukajana RR -- 12.2.2016 17:36:27 >
_____________________________
Сакам кога ми зборуваат зад грб зашто тогаш знам дека сум еден чекор пред нив
|