Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Дали родивте во ден или во ноќ? 2.9.2009 13:27:50
STRUMFETA
se porodiv vo 15 do 12h.Poragajot traese poveke od 1 cas, dodeka da izleze Filp,zosto bese karlicno so gazeto napred se iznamacivme i dvajcata.Mada trebase da se porodam uste vo 02h. Bev 6 prsta otvorena.
RE: Дали родивте во ден или во ноќ? 1.10.2009 12:01:59
nelka
jas se porodiv vo den okolu 16 casot.poroduvanjeto mi bese kako od filmovite .bez bolki mi pukna vodenjakot i so maz mi so kola od stip do skopje.tamu me pregledaa i pravo vo operaciona sala.se se zavrsi dobro.
RE: Дали родивте во ден или во ноќ? 1.10.2009 12:42:14
Mamicka3
Јас со првото само што ме фатија болки и од незнаење право у болница вечерта во 20:00 часот а се породив дури сабајлето во 07:35, со второто си ги поминав болките дома па во 05:30 отидов во болница а се породив во 09:10 мин, а со третово богами ми пукна водењакот дома и одма отидовме во болница во 19:30 па ме мачеја да се породам нормално па за на крај да ме породат со царски под итно во 01:45 мин.
RE: Дали родивте во ден или во ноќ? 2.10.2009 10:31:29
bordan
okolu 20h pocnaa mi pocnaa bolkite a jas si sedev odmarav oti cel den cistev po doma se tusirav i okolu 23.00 koga me fatija na 2-3 min vednas vo bolnica i otvorena bev 4prsta oti sakav vo sk okolu 23.30 trgnavme za sk so brza pomos tamu stasavme vo 1.05 a jas vo 1.10 se porodiv,vodenjakot mi pukna pred klinika Ako vaka se raga jas 10 ke rodam
RE: Дали родивте во ден или во ноќ? 5.10.2009 10:17:43
garfild
Имав два дена болки,но со различни интервали,и на крајот од вториот ден имав закажано ЦТГ во 20 часот,си реков ако ме фатат болките на 2-3 мин,ќе одам порано,а ако не ќе чекам до 20 часот,и така беше,болките тие два дена беа прво на пола саат,па се симнуваа постепено и кога ќе дојдеа на 5 мин,таман ќе почнев да се спремам за тргнување и болките ќе се изгубеа и разретчеа на 1 саат.Кога тргнавме на закажаното ЦТГ,во кола болките зачестија на 2 мин.Во 20:15 ме ставија на ЦТГ,но веќе неможев да издржам,веднаш ме прегледа доктор,и што ќе види,9 прста отворена,и веднаш на количка и на бокс.Се породив во 22:25.
RE: Дали родивте во ден или во ноќ? 15.10.2009 22:47:21
lidijas
Jas se porodiv preku den vo 15.10 casot, a bev vo sala od 08.30 bez bolki so provokacija, taka sto koga se porodiv bev premorena, pa ne znaev den e ili nok.
RE: Дали родивте во ден или во ноќ? 15.10.2009 22:49:57
bojanas
Лука го родив во 3.30 наутро и мислам дека папсав по цел ден болки иако релативно брзо се породив а со Ана во 17.17 - супер беше во 20 часот веќе бев истуширана и гледав телевизија
RE: Дали родивте во ден или во ноќ? 12.12.2009 15:23:10
steci
Se porodiv vo setrvrtok vo 12.50 minuti denje i bas ubavo se cuvstvuvav super si pominan na porogaj.Bideki se porodiv so carski rez najinteresno e sto ne prasav nisto za bebeto koga se osvestiv bev kako vo delirium i koga mi kaza doktorkata posle mi stana jasno.
RE: Дали родивте во ден или во ноќ? 12.12.2009 19:29:56
karla
Se porodiv na pladne, vo 12:53min i vednas im javiv na site, bev svesna, za srekja ne me fakjase dremka (sto sigurno ke se slucese ako se porodev nokje), site doktori i sestri bea budni i mislam deka super pominav
RE: Дали родивте во ден или во ноќ? 15.12.2009 16:19:10
Mucka
sasko mi se rodio u 8 i 03 ujutro.(usla u bolnicu u 7 sati...na boksu bila od 7 i 50)..a anastasia u 9 i 55...(usla u bolnicuu 8 i 30...na boksu bila u 9 i 35)....sve skolski ....samo djeca sitna...za mene nije problem...ali boli me mnogo za njih:(***
Летните горештини можат да бидат непријатни за секого, но во бременост...
Анкета
Дали вашите момчиња си ги допираат пенисите? пеперутка16
Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.