LoveableMe RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: 123ана Zdravo. Jas treba da pravam inseminacija na nereden ciklus, vo juli. Dr. Trajkovski od klinika mi napisa terapiaja klomifen i direkno mi kaza deka dzabe pravam inseminacija, samo ke se zgolemele sansite za vonmatericno, mi rece izvadi go drugiot jajcevod i odma na IVF. Od druga strana Dr. Dimitrov od Remedika, kade ja pravev laparoskopijata za jajcevodot, preporaca edna godina, da probuvam sosema prirodno da zabremenam, a potoa, da dojdam pak ako nema zabremenuvanje. Sega zakazav pregled i kaj Dr.Ivanovski vo odelot za IVF vo Sistina , da dobijam 3to mislenje, bidejki site nekako razlicno mi kazuvaat. Navistina ne znam kogo da slusam. Preporacajte mi nekoj ginekolog kaj kogo ste imale iskustvo. Fala 123ана, добредојде! Јас би ти препорачала да останеш кај д-р Димитров, бидејќи тој најмногу е стручен за лапаро-хистероскопија. А сите други доктори што ги наброи се стручни и професионални, на тебе останува каде ќе решиш да продолиш, но и јас би те советувала да почнеш со еден и да продолжиш кај тој што ќе ти остави најголем впечаток. За искуствата со докторите, имаме тема ТУКА.