Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Dragi prijatelki moi, vi blagodaram na poddrskata, mnogu mi znaci ovaa pozitivna energija sto mi ja davate . Babyhope bas ti e slatko ona na krajot so akcijata Apsolutno ne mi e problem da napisam se sto bi mozelo da pomogne ne drugite. Znaci, piese Vitamin E, Vitamin C so Cink, i Selen podolgo vreme so mali prekini, no za vreme na prekinot piese kombinacija na vitamini koi gi imaat istite ovie plus uste L-Karnitin, L-Arginin, KoenzimQ i uste nekoi. Se vikaat Sexovit na HealthAid, a ni gi preporaca dr. Popovik posle ivf. Se nadevam deka dobro objasniv, ako ima uste prasanja samo povelete! Ve gushkam
Cleo mnogu me izraduva tvojot post srcka, posle dozdot ide sonce neli, sakav da iskomentiram deka i mm eve eden mesec ja pie istata terapija so vitamini cink,vit C,b12, folna, vit E, L-karnitin, koenzim Q10,selen i Speman, imame i prooxseed ama ne pocnal da go pie zatoa sto gi sodrzi istite vitamini,ako pravam inseminacija za 2 nedeli ke go vidime i spermogramot togas se nadevam deka ke ima podobruvanje , pa ako nisto drugo ke go odlozime narednoto ivf koe go planiravme za sledniot mesec, pa ke rabotime prirodno, sreka sto kaj mene e se vo red moze ke prasam da pijam i klomifen za podobar kvalitet na j.kletki! Daj Boze da se fati mila sto pobrzo sega ne izleguvajte od spalna , vodete ljubov i sakaj te se, i samo ubavi nesta da slusam od tebe, te Guskam
Ova e sodrzinata vo proxeed prasakot za podobruvanje na kvalitetot na spermata, za onie koi ne se vo sostojba da go najdat za da se kupi, mozete da si gi kupite ovie sostojki posebno i da se pijat dnevno!gi ima fo forma na kapsuli ili tableti vo sekoja apteka!
L-carnitine (fumarate)1 g Acetyl-L-carnitine 0.5 g Fructose 1 g Citric acid 50 mg Selenium 50 mcg Coenzyme Q10 20 mg Vitamin C 90 mg Zinc10 mg Folic acid 200 mcg (B9) Vitamin B12 1.5 mg
< Поракaта ја уредил Olivia -- 18.1.2011 23:11:30 >
Cleo mnogu me izraduva, ajde mila stiskame palci za tebe i sto pobrzo da si gi vidis . Mm piese proxeed, gi kupivme od Zegin,gi piese samo 15 den a bea 3100-3200 den i nemase nikakvi podobruvanja i dr. ni rece da ne gi frlame parite za cabe i mu prepisa Speman i Wellman. Spemanot go ima vo site apteki i e okolu 350-400 denari a vo Bugarija e 3-4 leva ( okolu 100 denari). Cleo bi te zamolila ako sakas da ni pises kakov bese spermogramot kaj tm predtoa, sto dijagnoza imase?
Diti mila, mojot soprug imase relativno slab spermogram. Lani ova vreme na pocetok na godinata imase dijagnoza Teratozoospermia, no i brzo podvizni samo 12%. Posle toa pred ivf vo Juli - dosta slicno so mali podobruvanja. No, na samiot transfer mene mi rekoa deka spermogramot bil odlicen e sega dali pod toa se podrazbira odlicen za ivf - neznam . Sega pred eden mesec taa ludata sto mi pravese inseminacija (se izvinuvam vaka sto reagiram, ama mnogu sum povredena i revoltirana od nacinot na koj ni go soopsti toa!!!) ni veli katastrofa e spermata - astenicna e i nema da uspee inseminacijata. Zamislete kako se osekavme nie dvajcata vo toj moment. Posle toa mojot soprug tolku se povlece vo sebe, bese za prv pat vidlivo povreden i tazen, sto prethodno voopsto ne pokazuvase pred mene. Duri i zaplaka vo edna prilika, a mene toa uste poveke me skrsi! Taka resi da odi kaj doktor Cedo i da ispita se sto ke mu kaze toj. I nataka veke znaes, fala mu na Boga rezultatot e odlicen . Sega mi se odi na taa kuckata da i otidam so rezultatot i da i go frlam vo faca, no tolku sme presrekni i ni se vrati voljata, pa si velam ne se zamaram so nea, odam napred kon mojata cel! Pozdrav
Cleo samo napred so pozitivni misli i ke uspeete da si go vidite vaseto mnogu brzo. Bogdancanka mnogu mi e milo sto ke mozam da zapoznaam nekoja od rr i toa tokmu tebe.Ke se vidime na 2 fevruari obavezno, ke ti pisam 2-3 dena pred toa vo pp vo kolku casot ke odime i sto,kako. Pozdrav
ah lele izgleda ovoj pat zgresiv,mislev deka odkako se dogovorivme so dr.Cedo ne treba da zakazam i denes velam ajde da se javam da prasam i mi rekoa trebalo da se zakaze im rekov deka taka se dogovorivme so doktorot mu velat epa togas dojdi sigurno ke te primi....i sega neznam sto da pravam dali da zakazam ili da odam kako sto se dogovorivme so doktorot ah eden pamet za kade poprvo....da ne znae nekoj broj od dr.Cedo pa da mu se javam, nego da go prasam za sigurno,da ne se vozime za dzabe do Skopje
Zdravo na site , jas um nova na Forumot pa izvinete sto uletuvam vaka .So mojot soprug eve veke edna godina probuvame da bidime mama i taticko , ama nekako potesko ni ide .Znaci kaj mene se e vo red ,a kaj nego namalena brzina na spermatozoidi.Razmisluvame za insemenacija, ali stvarno neznam sto da pravam. Nekoi soveti PLEASE veke pocnuvam da se zagrizuvam Stvarno bi sakala ovaa godina da mi bide presrekna i da bidam mamicka
Eve denes napravivme spermogram po samo eden mesec zemanjeto na vitamini koi gi imam napisano pogore, i se iznenadivme od rezultatot za tolku vreme, koncentracijata od 3.5 sega e 10.2 no treba da bide normalno 20 a morfologija bese 0% sega sme 3% a normalno e poveke ili 5%, imame i podvizni 55% toa se super rezultati vo odnos na toa sto bevme izminatata godina, konecno imame progres no se uste e rano dr rece minimum 3 do 6 meseci da se pie vitaminskata terapija i mozeme da ja dovedeme do normalna bidejki nemame pricinitel tuku se sveduva na idiopat! Doktorot veli da ne zaboravame deka sega imame i sansi za prirodno samo so trpenie no sepak naredniot mesec me ceka ET! Happy day
Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........
Olivia za tvojot soprug, sega ajde i vie poveke vreme vo spalna na rabota Sekako deka ima sansi za prirodno, zosto da ne! Samo sakam da znam zosto velis 0% morfologija, sto znaci toa? I uste nesto dali ako mm prodolzi so vitaminite koi gi pie plus Speman moze nesto da ima kako negativen efekt, ili naprotiv bas bi bilo dobro? Se plasam da ne mu predizvika nekoi negativni reakcii Speman-ot? Sakame da gi nabavime, no se mislime iskreno
Dragi moi , dali moze nekoj da mi objasni kako treba da izgleda eden normmalen spermogram, koi vitamini se potrebni za negovo podobruvanje.Posle na mm spermogramot gi dobivme ovie rezultati: koncentracija: 38.6 mio/ml brzi: 19.0% spori:26.0% vo mesto:8.0% nepodvizni:47.0% Ve molam ako nekoj znae da mi objasni koi vitamin se potrebni za pozitivni rezultati, i kako treba da izgleda eden zdrav spermogram.PLEASE
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.