Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Не ме сфаќај погрешно не е да ти се мешам ама да те посоветувам. Еден ден пред секоја вакцина оди си кај матичен педијатар и направете преглед и побарај си упат за лабораторија направи си крвна слика и потоа спремна оди на боцкање. Јас никогаш не се потпирам на службите за имунизација. Секогаш одам комплетно сигурна дека детето ми е здраво и смее да прими вакцина а таму ја погледнуваат набрзинка ќе рече леле колку е убава да не повраќа? да не кашла? да не има температура? добро ај да ја боцнеме. е ти прегледот.
Ama si ja nosev ja kaj maticnata prvo,ubavo ja pregleda i se toa, ama ni ona ne mi spomna nisto za krvna slika da proverime, a jas od kaj da znam deka treba i toa, leleee, znaci ako ne si informiran za nesto, si pravat so si sakat so tebe.
Палешка па вие која вакцина ја примивте пред некој ден? ДиТеПер и полио обично заедно ги даваат, ама ти спомна дека си ги раздвоила. Нас ни дадоа капки, не боцкаа во ноџе и во раче.
da ne treba HiB sega da primite, obicno tie gi razdvojuvaat za da nema 2 bockanja. proveri si na kartonceto, a ne ispadne te lazam deka nema bockanje :)))A polio sigurno se kapki bez bockanje e.
дитепер-от се двои,да не дојде два пати боцкање во еден ден,јас ги разделив така еден ден ноџе,еден ден раче,полиото е капки..... инаку мислам поубаво е оддеднаш со едно плачење два пати ке боцнат,а вака ем мислеш уште еден ден,ем пак истата приказна -репиза
DiTePer e edna vakcina i nemoze da se razdvoi.Polio e drugata a zaedno so niv gi davaat posledna doza na Hib na 4.5 meseci, a na 6 meseci zaedno e so Hep B posledna doza.
Ние на 16 месеци ја издвоивме хиб која е боцкање во нога а на 18 месеци крај на мај сме за полио и дитепер.Едната е со лажичка а другата е со боцкање.Сега полио и дитепер ги боцкаат на 18 месеци зедно а порано Мартин кога ги примаше едната беше на 18 месеци а другата ма 20.
Збунка Се двоеле Ди-те-пер и Полио од ХиБ. Ди-те-пер се боцка во газе, Полио се капки, а ХиБ се боцка во ноже. Нас не боцнаа откако убаво ги испитав таму и сега си чекаме температура
ako primivte HiB sega jas bi ti preporcala daj i paracetamolc posle 3 saati odkoga e bocnata. moze da ja boli nozeto i da place. Iako nema temperatura paracetamolot ke ja smiri. zosto da ja boli koga moze da ne ja boli :)))).
Hib вакцината е таква што од неа не се дига температура и не би требало да ја боли ножето.Ние примавме на 25 март и немаше никаква реакција така ни кажа и педијатарот намш потреба да ја труеш со парацетамол.
Milena mnogu ja boli nogata od HiB.Na 2 meseca koga ja primi 1 vata doza i narednata strasno placese koga ke ja mrdase nogata. poslednata doza koga ja primivme posle 3 saati i dadov paracetamolce i super pominavme cel den. Nasiot pedijatar mi rece da i davam obavezno posle bockanje, nemalo potreba da ja boli nogata. a za truenjeto pa i n e etolku strasno ako ednas i se dade. ne pijat oni sekoj den paracetamol pa da mislime deka gi treme decata. Vo sekoj slucaj toa bese samo moe iskustvo i predlog. Ti kako sakas, moze Mia e po junak od MIlena. Guski i do dvete :)))
Ovie dosega gi ima primeno i nemase nikakva reakcija, samo sto na poslednata (HiB) poplaca malku no rekoa deka toa e normalno zatoa sto ja bolela nogickata kade sto e bocnata.
Denes poslednata doza od DTP i sega sledna posle dve godini.Ovoj period od raganje do 18-20 mesec e naporen so mnogu vakcinacii samo so lesno site da go pominat kako bebeto a od edna strana so toa i roditelite.
Дали вашите момчиња си ги допираат? пеперутка16
Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.