Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
da 2 pati, ednas vo nogata, edas vo rakata i vo usta kapki za polio vakcinata, haos e.Ili ako sakas ti da si gi razdelis ama ke moras dva pati da ja nosis za kratko vreme, a posle na 4.5 meseci imas pak vacina. Do 6 mseci decata gi pobudaluvaat so bockanje a mene srceto veke me boli
nie sme na vakcina sea na 12.02 pa posle na 2 ili 3.03 treba da proveram,ali nisto strasno posto Elena pu pu da ne ja urocam petka proaga na vakcini,ni place,malku zakenkuva,ni e kilava denta,ni temperatura ima,barem do sea e taka
Denes bevme i ja primivme dtp + polio 1doza ( taka pisuva vo kniskata). Dobro pominavme, Eva kako i sekogas ne place od bockanje, samo vikna ednas bas koga i ja vbrizgaa tecnosta i odma prestana i pocna da se smee i da guga , primi i so lazice, i ni rekoa deka moze da kaci T, ama dosega nema pu pu, i dadov paracetamol, za sekoj slcaj, taka mi rekoa, i stavame oblogi na nozeto.Taa sega nane , a inaku malku e kenkava, ama ke mine i toa.
Da Ripce svekrva ti ja bockase , ja znam deka na Visna i e nina ili taka nesto, a Visna so mene rodi, a i ti imas spomnato deka tamu rabote, i po prezimeto mi tekna.
Da ve rasam nesto, vcera primivme dtp + polio prva doza, nokeska bese malku topla ama mnogu malku inaku se eok, ama od sabajlevo gleda deka ima kako grutce na mestoto kade sto ja bocnaa. Stavame oblogi. Daj kazete mi za kolku vreme ke se izgubi grutceto???
samo oblogi stavaj i , ke pomine za nekolku dena. Milena vo ponedelnikot primi isto taka DiTePer, Polio i HiB. Placese, kaci t, bese zalna cel den a mene srceto me bolese. Otoce ne i se pojavi ni na raceto ni na nozeto, ama jas i stavam obloga odma posle vakcinata (na pamukce alkohol i so zavoj ja vrzuvam). 3 pati davavme paracetamolce. Srce, ic ne gi sakam tie vakcini, edvaj cekam da pominat.
Адријана, ке и се изгуби, и на Лука му се појави па јас ни облога ни ништо не му ставав и еве нема веќе, му се повлече само... Срничке а зошто 3 пати парацетамол? Крена температура?
Ok, deka vcera voopsto nemase, a celo vreme sme so oblgi, i gledam sabajle, bese prvo malecko, a sega e taka pogolemko, ama stom pominuva taka togas vo red e se. Fala vi
Srnicka i jas i dadot 3 pati paracetamol, ednas zasto mi kazaa 3 saati po vakcinata obavezno da i dadam, vtorpat za da ne kaci nokeska i sabajle pak i dadov, zasto mi se cinese topla.
Denes bevme na DTP vtora doza, ja bockaa vo dvete nozinja, na ripce svekrva i ja bockase mi kaza deka ke moram da stavam oblogi na ednoto noze, i deka moze da kace T, pa i dadov paracetamol i seuste nema T, moze pa nema ni da kace + primase i preku usta edna.A malku bese dvapati sto ja bockaa za vakcinite, pa moralo i krv da i vadat, pa plus ja bockaa i na prsteto , a taa milicka na mama dodeka ja vakciniraa im se smeese tamu na doktorkite, i ic ni ne zakinka, a koga ja bocnaa vo prsteto placese malku, ama mnogu zalnicko i so mnoooogu solzi Sega se nakrka mleko i zaspa
Ние пред 2 дена бевме за првата доза на ДТП и полио и исто и зимаа крв од прстето Попладнето почна да качува темп. и имаше до вчера вечер 37,6. Денес веќе нема. А рачето и отече малце и многу ја болеше дента, па и ставав облоги. На секоја облога мнооогу плачеше, како само ми беше жал
A malku bese dvapati sto ja bockaa za vakcinite, pa moralo i krv da i vadat, pa plus ja bockaa i na prsteto , a taa milicka na mama dodeka ja vakciniraa im se smeese tamu na doktorkite, i ic ni ne zakinka, a koga ja bocnaa vo prsteto placese malku, ama mnogu zalnicko i so mnoooogu solzi Sega se nakrka mleko i zaspa
Подобро да ја боцнат во прстето и да се види крвната слика отколку не дај боже... Затоа секогаш кога одите на вакцина сами барајте да се провери крвта пред да се даде вакцина, доколку докторите не ви речат проверка на крв. Задолжителна проверка на крв пред вакцинирање.
Глупости! Крв се зема пред вакцина, за да се направи крвна слика треба 15 мин не знам што ќе прават до петок а целта на крвната слика е да се провери дали е се во ред со детето за да ја прими вакцината. Мој совет е да си прашувате и да си барате. Значи на сестрите и лекарите ич не им е гајле за вашето дете ама кога ќе им посочите некои работи ќе си речат дај да тераме по правила зашто оваа лудава може да ни прави проблеми. Ова од лично искуство ви го кажувам.
Не би требало така. Кај нас прво и земаа крв, резултатите одма ни ги дадоа па после се симнавме доле за вакцина. Педијатарот ги виде резултатите, рече дека е одлична крвната слика и одобри вакцинација. Во таков случај каков што кажувате вие, подобро да не дозволувате да се вакцинира без резултати. Ако таа процедура трае 2-3 дена, одложете ја и вакцината до тогаш.
Lele kolku se bezobrazni znaci, eve jas poim nemav deka treba prvo da se proveri krv, ova e dodusa i prv pat na vakcina da i zemaat krv. Aaaa ke vidime sledniot pat so cii deca se zezaat
Летните горештини можат да бидат непријатни за секого, но во бременост...
Анкета
Дали вашите момчиња си ги допираат? пеперутка16
Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.