|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  96 97 98 [99] 100   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27...
29.12.2011 7:53:54   
arh_diz
http://www.ringeraja.mk/forum/seks-za-vreme-na-bremenosta/m_462/mpage_11/tm.htm#211786 andrea eve tuka proitaj za seks vo bremenosta

Биди тоа што си

(Одговор на членот andrea20)
Непосредна врска до пораките: 2451
29.12.2011 23:04:55   
ivoni4ka
fala zenski za podrskata i sovetite sto mi gi dadovte mnogu mi znacat denes bev 3 pati na ctg sabajle pladne i prikvecer tonovite se smirija kako i tahikardijata na user posted image postelkata ne zree poveke seuste e 2 stepen plodova voda odlicna ke odam pak na kontrola vo ponedelnk pa najverojatno ke se dogovoreme so d-r za carski za koj den mi predlozi taka d-r da ne rizikuvame so normalen porogaj iako moze kako sto stojat rabotite ama pak da ne mu napraveme stres na bebeto poz i guskam ve user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 2452
29.12.2011 23:14:07   
kremco
Zdravo user posted image user posted image user posted image
do kade sme? site se izgubivme...
Jas dojdov do 40 nedela,2 januari termin...Bev vecerva na ctg i nema nisto..
Go prasav ginekologot ako do termin ne se porodam moze li provokacija da mi dadat,rece deka moze..

Da dojdam na 31vi ili 1vi na ctg i kje mi dade vaginaleta nekoja,pa provokacija,na 2ri ne e dezuren...

JAS PRVO SE IZRADUVAV A SEGA SE DVOUMAM...Vo red li e da se predizvika spontano poroduvanje??? i dali doktorot toa go predlozi samo onaka ili ima nekoja koristuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

me cudi bidejkji sekoj ginekolog saka de ceka do kraj...

STO BI PRAVELE VIE??BI ODELE LI NA PROVOKACIJA ILI BI CEKALE BOLKI...????

inaku jas sum 2 prsta otvorena od 36ta ned(neznam dali nesto znaci)
i bebeto mi e krupno...

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 2453
29.12.2011 23:31:41   
ivoni4ka
anedespo zaboraviv da pisam i kaj mene koga mrda intenzivno samo navecer e taka mrda se vrti kako sto pisuvas ti se gleda se raci nozi abe ukvalno stomakot m go parci taka okolu pola saat potoa se smiruva vcre bas si merev pul da vidam dali i kaj mene e pulsot zabrzan ne e merev pritisok 120/80 uste samo da napiipam nekoja vena na stomakot da meram puls tamu pa da vidam sto kako cisto za mene inaku i mene me faka panika koga pocnuva taka da mrda pa pocnuvam dlaboko da disam i stanuvam od krevet i podobro e se smire taka 

Непосредна врска до пораките: 2454
29.12.2011 23:33:56   
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco

Go prasav ginekologot ako do termin ne se porodam moze li provokacija da mi dadat,rece deka moze..

Da dojdam na 31vi ili 1vi na ctg i kje mi dade vaginaleta nekoja,pa provokacija,na 2ri ne e dezuren...

JAS PRVO SE IZRADUVAV A SEGA SE DVOUMAM...Vo red li e da se predizvika spontano poroduvanje??? i dali doktorot toa go predlozi samo onaka ili ima nekoja koristuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

i bebeto mi e krupno...

kremco  jas ne bi cekala stom veke si 40 nedela nema zosto da cekas kako i da e za max 10 mora da rodis pa bilo so provokacija ako nemas bolki prasanje e samo za nekolku dena plus ili minus
abe kade zamina cooper ja snema nesto?

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 2455
30.12.2011 1:05:17   
fetusce
Mene samo me boli grbot, gorniot del od stomakot i za edna nedela ke napolnam 9 meseci. Inaku sum potecena i na race, i na lice i na nnoze, a odenjeto mi e se pobavno i pobavno. Utre sum na eho.

Непосредна врска до пораките: 2456
30.12.2011 10:02:43   
anedespo
ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco

i bebeto mi e krupno...

Moj sovet ti e da pocekas. Znaci sega posle 40 nedela se odi sekoj den na CTG i ako e uredno, ako ima dovolno plodova voda i postelkata ne e prezreana i nema kalcifikati, togas slobodno  teraj uste 2 nedeli. Zasto poroduvanjeto so provokacija cesto e neuspesno za prirodno poroduvanje, pa odat na carski rez. A da ne zboram deka istoto e pomacno od prirodnoto poroduvanje.

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 2457
30.12.2011 10:55:10   
Ikana
Kremco zdravo!
Ima pravo anedespo, carskiot rez e pozafrknat od prirodno poroduvanje, prvo zasto posle toa 5 dena edvaj stanuvas, a da ne zborime kolku boli, vtoro zasto sepak e operacija, treto zasto ke ti dadat jaki antibiotici i nema da mozes da go dois bebeto vednas. od druga strana, neznam kolku e dobro toa sto te cuvaat otvorena, moj sovet ti e ( ne moze da steti) napravi si edna krvna slika so CRP, ako ti e pokaceno CRP-to znaci imas infekcija zakaceno, i treba itno da te porodat. Mene ova seto mi se sluci zatoa ti kazuvam cisto od predostroznost, znaci bidi vnimatelna. Golem pozdrav i so lesno neka e!!! Gushki!!!

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 2458
30.12.2011 10:58:26   
Ikana
srcka moja, bidi jaka, kako i da bide poragajot samo so pomin neka e...ke vidis kolku e perkrasno cuvstvoto, se pominuva za 5 sekundi...ke zaboravis i deka si gi imala ovie maki...nema da gi pamtis 9-te meseci zasto nema pomilo od bebeto sto ke go doneses na svet!!! Bidi hrabra uste malku ti ostana!!!
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

fala zenski za podrskata i sovetite sto mi gi dadovte mnogu mi znacat denes bev 3 pati na ctg sabajle pladne i prikvecer tonovite se smirija kako i tahikardijata na user posted image postelkata ne zree poveke seuste e 2 stepen plodova voda odlicna ke odam pak na kontrola vo ponedelnk pa najverojatno ke se dogovoreme so d-r za carski za koj den mi predlozi taka d-r da ne rizikuvame so normalen porogaj iako moze kako sto stojat rabotite ama pak da ne mu napraveme stres na bebeto poz i guskam ve user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2459
30.12.2011 11:37:14   
AnnaMolly RR
Кремчо, и јас би ти посоветувала да си почекаш. Доколку се е во ред, плодовата вода не е заматена, бебето е во добра положба за излегување и слично, почекај си природно да се поттикне породувањето.
Јас би одела на провокација само ако терминот е поминат, на пример најмалку по 1 недела од поминувањето на терминот.
Како и да решиш, се надевам дека лесно ќе поминеш!

Live and let live

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 2460
30.12.2011 13:21:16   
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

srcka moja, bidi jaka, kako i da bide poragajot samo so pomin neka e...ke vidis kolku e perkrasno cuvstvoto, se pominuva za 5 sekundi...ke zaboravis i deka si gi imala ovie maki...nema da gi pamtis 9-te meseci zasto nema pomilo od bebeto sto ke go doneses na svet!!! Bidi hrabra uste malku ti ostana!!!

fala ikana za tvojata podrska neznaes kolku mi znaci da si mi poblisku bi te gusnala ama ajde moze i vakauser posted image   tuku ti kako si mi kako e marina cicate li se li se sredi so infekcijata kolku se rodi sto ubav podarok za nova godina si dobi doma so nea se najdobro i najubavo ti posakuvam tebe soprugot i marina
inaku nie sme rodendenski raspolozeni denes na mm mu e rodenden pa povelete na user posted image
srcki ve sakammmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Непосредна врска до пораките: 2461
30.12.2011 14:29:46   
kremco
Zenski fala vi mnogu za sovetite...
Ova me tera da otidam da se porodam:

Jas sum otvorena 2 cm

bidejkji bebeto e krupno maksimum edna nedela smeam da cekam...

Infekcija imav primav poliginax,krvna slika ok strav mi e od infekcii sekret imamuser posted image
Imam cel den bolki,ne se za ragjanje ama mnogu se neprijatniuser posted image
Prviot pat provokacijata mi pomogna da rodam i brzo bese kako za prvorotka
doktorot veli deka rizik za carski nemauser posted image
Veli deka prvo vaginaleta za otvaranje kje mi dal pa kje vidime

A se dvoumam da rodam so provokacija samo zaradi toa sto sama si go induciram poroduvanjeto i toa me plasi

Sega sto velite??
kje otidam utre na ctg pa kje vidam ako e 100posto ok kje cekam bolki...

Непосредна врска до пораките: 2462
30.12.2011 17:38:21   
vitalis
Јееееееееееее се расположив ќе раѓам на новата гинекологија, се надевам дека ќе придонесе атмосферата таму за да се чуствуваме поудобно и поубавоuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2463
30.12.2011 18:26:23   
anedespo
Kremco stom ti e vtoro, trk na boks. Ic ne mu ja misli . I stom bebeto e pogolemo, na vreme da go rodis. Da ne porasne za edna nedela uste pola kilo, pa da se cudis kako ke izleze. Stom ednas si se otvarala, vtoriot pat e sekogas pobrzo i polesno. Ajde so gospod napred.

(Одговор на членот vitalis)
Непосредна врска до пораките: 2464
31.12.2011 0:13:53   
Mrs.Tinka
Zdravo mamicki! Mnogu mi nedostasuvavte. Nemav internet nekolku dena a boga mi nemav i vreme. Jas sum super i Mihela e zlatno bebce. Samo napred i vie a si gi guskate svoite bebuski. Voopsto ne mislete na poroduvanjeto, kakvo i da e, zavrsuva za kratko vreme- biten e samo rezultatot user posted image .
Jas se porodiv so carski, taka morase. Iako bev protiv spinalna, na lice mesto me razubedija i iskreno zgresiv sto odbrav spinalna... Epten bese stresno a i bolese. Imavme eden razgovor bas tuka na forumov, spinalna ili celosna. Sega od iskustvo vi preporacuvam- celosna.Tocno e deka ke si go vidis bebceto vednas ama 15 min porano ili pokasno ne menja stvar. Za mene bese mn stresno toa sto go slusav i gledav. Moze i jas sum korkac ama koga bi ragjala vtoro dete biram celosna.
Nesto poveke ke napisam vo porodilni prikazni ama koga ke imam vreme. Sega me vika Mihalce. Pozzi ve user posted image site!

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 2465
31.12.2011 0:14:38   
Mrs.Tinka
Lele kako brzo kucav dvapati sum go utnala imeto na mojata MIHAELA user posted image

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 2466
31.12.2011 2:20:23   
fetusce
Vcera bev na doktor i navistina sum srekna sum bila 36 nedela od bremenost, Bebusot pocna kozickata da si ja lupi i da mu stanuva bela, postelkata e bajagi sozdreana, se e vo red bebusot e so glavata svrten nadole i go gledame im se cesa po telceto, em butka. Doktorot mi vika od utre sekoj moment mozam da se porodam, a i mi go smeni terminot od 24 posledn datum ispadna sega nekade od 10-15 januari posleden datum. Super. Uste ime da mu dademe i tolku.

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 2467
31.12.2011 9:49:35   
Cooper

abe kade zamina cooper ja snema nesto?

tuka sum..ve citav nabrzina ovie denovi..zavrsuvav so rabotata pa imav nekoi raboti da dosredam...
od ponedelnik se spremame poleka za user posted image ..pocnuvam so perenje i peglanjeuser posted image ..i da si go spremam kuferceto..site me karaat aber nemam..na 3 sum na doktor i ke zakazeme za sigurno data za carski..mi rece megu 25-28..pa ke vidime sega kako naprednal user posted image za da se rasime..
inaku Mrs.Tinka za spinalnata jas sum spomnuvala i prethodno deka treba da si mn psihicki podgotven..najubavo e pred toa da razgovarash so nekoj sto go pominal..jas sum lekar i sum videla zeni sto reagiraat so panika za vreme na carskiot pa morase itno da im dadat celosna..treba da si spremen i za razgovorite na doktorite,i za instrumentite sto se vnatre,i toa sto cela se mrdash koga ke ti go vadat bebco..ne e lesno se razbira..no navistina treba podgotovka psihicki..
nekoi zeni pak sto nemaat nishto opshto so medicinata mn lesno pominuvaat..se zavisi od covekot..koj kako se oseka..

Непосредна врска до пораките: 2468
31.12.2011 12:29:24   
miana
mamicki kako ste???Ve citam poleka poleka site ste vo iscekuvanje ....Vi predlagam so epiduralna da si se poragate..Jas ne se poragav so epiduralna iako sakav i zatoa toplo vi ja preporacuvam... I blaze vas vo novata klinika ke se poroduvate - bas mi e milo.... So lesno neka vi e na site

(Одговор на членот Cooper)
Непосредна врска до пораките: 2469
31.12.2011 13:52:37   
Ikana
http://www.ringeraja.mk/forum/m_219405/mpage_1/key_/tm.htm#21940тука може да и честитате на Кремчо!!!

(Одговор на членот Cooper)
Непосредна врска до пораките: 2470
1.1.2012 16:30:55   
fila
zdravo moi ringerajki prvo srekna nova godina na site i se najubavo inace na 30-ti dekemvr9i se rodi mojata princeza LINA i eve sme veke doma si uzivame pozdrav

Непосредна врска до пораките: 2471
1.1.2012 16:35:57   
debelka08
Мамички ви се молам за помош.Јас сум во 34та недела од бременоста но малку сум збунета бидејќи мешето ми е многу тврдо дури можеби и премногу а и имам слаби болки во долниот дел ве молам ако некој имал ваков случај да ме советува дали треба да одам на лекар бидејќи мојата матична моментално е на одмор......Ве молам за помош

Непосредна врска до пораките: 2472
1.1.2012 18:32:57   
Ikana
Odi na lekar zasto i mene istoto mi se sluci i se porodiv samo sto vlegov vo 36 nedela!

(Одговор на членот debelka08)
Непосредна врска до пораките: 2473
1.1.2012 18:46:00   
ivoni4ka
srekna nova godina mamickiiiiiiiii kako pominavte sinoke jas dosta burno mojava bucka kako na zurka da bese abe znae deteto nova godina pa ne me ostavi na mira 5 min user posted image
debelka 08 mozebi bebeceto se zavretelo na strana pa posekas go grbceto kako tvrdo kaj mene toa dosta cesto mi se slucuva probaj vaka egni na zemja svitkaj gi nozete i pocni dlaboko da vdisuvas preku nos a izdisuvas preku usta ako ne prestanat slabite bolki za 5 min odi na lekar mozebi se otvaras kako jas i ikana pisi sto napravi

Непосредна врска до пораките: 2474
1.1.2012 19:42:22   
debelka08
Јас немам постојани болки повеќе би се рекло како стегања ми се јавуват па исчезнуваат а мешето ми е постојано тврдо ....многу се плашам прерано е за да почнам да се отварам.....

Непосредна врска до пораките: 2475
Страница:   <<   < Претходна страница  96 97 98 [99] 100   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  96 97 98 [99] 100   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?