|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Картон за вакцинација
8.4.2010 14:46:47   
Mila na mama
Не ме сфаќај погрешно не е да ти се мешам ама да те посоветувам. Еден ден пред секоја вакцина оди си кај матичен педијатар и направете преглед и побарај си упат за лабораторија направи си крвна слика и потоа спремна оди на боцкање. Јас никогаш не се потпирам на службите за имунизација. Секогаш одам комплетно сигурна дека детето ми е здраво и смее да прими вакцина а таму ја погледнуваат набрзинка  ќе рече леле колку е убава да не повраќа? да не кашла? да не има температура? добро ај да ја боцнеме. еuser posted image user posted image ти прегледот.

love u all

(Одговор на членот Adrijana)
Непосредна врска до пораките: 51
8.4.2010 15:28:00   
Adrijana
Ama si ja nosev ja kaj maticnata prvo,ubavo ja pregleda i se toa, ama ni ona ne mi spomna nisto za krvna slika da proverime, a jas od kaj da znam deka treba i toa, leleee, znaci ako ne si informiran za nesto, si pravat so si sakat so tebe.user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Mila na mama)
Непосредна врска до пораките: 52
12.4.2010 9:32:46   
Палешка РР
Денес Миа ќе прима прва доза полио вакцина user posted image , нели знаете дека ги разделивме. И сега јас ќе си пукнам од мака и грижи user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Adrijana)
Непосредна врска до пораките: 53
12.4.2010 9:42:36   
Leonida
Со лесно нека ви биде Палешка. И мене ми се темни од вакциниве ама мораuser posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 54
12.4.2010 10:28:35   
srnicka
Polio se dava vo usta (kapki) i ne bi tebalo da ima nesakana reakcija, Paleska ne se plasi se ke pomine vo najdobar red. pozdravce

Непосредна врска до пораките: 55
12.4.2010 10:34:05   
Палешка РР
Не се боцка во раката? Леле, фала Богу, Миа премира кога ќе ја боцнат user posted image

(Одговор на членот srnicka)
Непосредна врска до пораките: 56
12.4.2010 10:41:24   
Leonida
Палешка па вие која вакцина ја примивте пред некој ден?
ДиТеПер и полио обично заедно ги даваат, ама ти спомна дека си ги раздвоила. Нас ни дадоа капки, не боцкаа во ноџе и во раче.

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 57
12.4.2010 10:44:02   
srnicka
da ne treba HiB sega da primite, obicno tie gi razdvojuvaat za da nema 2 bockanja.
proveri si na kartonceto, a ne ispadne te lazam deka nema bockanje :)))A polio sigurno se kapki bez bockanje e.

(Одговор на членот Leonida)
Непосредна врска до пораките: 58
12.4.2010 10:46:53   
mother 29
дитепер-от се двои,да не дојде два пати боцкање во еден ден,јас ги разделив така еден ден ноџе,еден ден раче,полиото е капки.....
инаку мислам поубаво е оддеднаш со едно плачење два пати ке боцнат,а вака ем мислеш уште еден ден,ем пак истата приказна -репизаuser posted image

(Одговор на членот Leonida)
Непосредна врска до пораките: 59
12.4.2010 10:50:02   
srnicka
DiTePer e edna vakcina i nemoze da se razdvoi.Polio e drugata a zaedno so niv gi davaat posledna doza na Hib na 4.5 meseci, a na 6 meseci zaedno e so Hep B posledna doza.

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 60
12.4.2010 10:52:05   
mother 29
тоа боцкање кога е два пати во нога и рака,што е?
јас знам ,додуша одамна беше,нешто раздвоивме??!?
мислев дитепер-от?а?

Непосредна врска до пораките: 61
12.4.2010 11:09:00   
srnicka
ne bil diteperot :)

Непосредна врска до пораките: 62
12.4.2010 13:06:04   
mis.
Ние на 16 месеци ја издвоивме хиб која е боцкање во нога а на 18 месеци крај на мај сме за полио и дитепер.Едната е со лажичка а другата е со боцкање.Сега полио и дитепер ги боцкаат на 18 месеци зедно а порано Мартин кога ги примаше едната беше на 18 месеци а другата ма 20.

Непосредна врска до пораките: 63
12.4.2010 13:31:45   
Палешка РР
Збунка user posted image
Се двоеле Ди-те-пер и Полио од ХиБ. Ди-те-пер се боцка во газе, Полио се капки, а ХиБ се боцка во ноже.
Нас не боцнаа откако убаво ги испитав таму и сега си чекаме температура user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 64
12.4.2010 14:04:52   
srnicka
ako primivte HiB sega jas bi ti preporcala daj i paracetamolc posle 3 saati odkoga e bocnata. moze da ja boli nozeto i da place. Iako nema temperatura paracetamolot ke ja smiri. zosto da ja boli koga moze da ne ja boli :)))).

Непосредна врска до пораките: 65
12.4.2010 14:07:28   
mis.
Hib вакцината е таква што од неа не се дига температура и не би требало да ја боли ножето.Ние примавме на 25 март и немаше никаква реакција така ни кажа и педијатарот намш потреба да ја труеш со парацетамол.

Непосредна врска до пораките: 66
12.4.2010 14:43:56   
srnicka
Milena mnogu ja boli nogata od HiB.Na 2 meseca koga ja primi 1 vata doza i narednata strasno placese koga ke ja mrdase nogata. poslednata doza koga ja primivme posle 3 saati i dadov paracetamolce i super pominavme cel den. Nasiot pedijatar mi rece da i davam obavezno posle bockanje, nemalo potreba da ja boli nogata. a za truenjeto pa i n e etolku strasno ako ednas i se dade. ne pijat oni sekoj den paracetamol pa da mislime deka gi treme decata. Vo sekoj slucaj toa bese samo moe iskustvo i predlog. Ti kako sakas, moze Mia e po junak od MIlena. Guski i do dvete :)))

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 67
12.4.2010 14:53:50   
ripce
Во петокот примавме МРП... не не осети дека му ставија, а не па да плаче. Немавме никаква реакција!

"Кога сте мајка никогаш не сте сами во своите мисли. Мајката секогаш мора да мисли два пати, еднаш за себе и еднаш за своите деца."

Непосредна врска до пораките: 68
21.5.2010 20:49:02   
Rossana
25.05.2010
-HiB
28.05.2010
-Difterija, tetanus-pertusis
-Detska paraliza
23.08.2010
-Hepatit B

Ovie ne sleduvaat segauser posted image

< Поракaта ја уредил Rossana -- 21.5.2010 20:50:55 >

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 69
21.5.2010 20:54:39   
Rossana
22.02.2010
-Hepatit B

04.03.2010
-BCG

01.04.2010
-Hepatit B

22.04.2010
-HiB

Ovie dosega gi ima primeno i nemase nikakva reakcija, samo sto na poslednata (HiB) poplaca malku no rekoa deka toa e normalno zatoa sto ja bolela nogickata kade sto e bocnata.

(Одговор на членот Rossana)
Непосредна врска до пораките: 70
16.6.2010 23:50:27   
jovanka
Denes poslednata doza od DTP i sega sledna posle dve godini.Ovoj period od raganje do 18-20 mesec e naporen so mnogu vakcinacii samo so lesno site da go pominat kako bebeto a od edna strana so toa i roditelite.

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

(Одговор на членот Rossana)
Непосредна врска до пораките: 71
Страница:   <<   < Претходна страница  1 2 [3]
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3]
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат пенисите?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.