|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Карање пред децата
10.6.2009 9:05:05   
Еца
Дали се карате пред своите деца? И како тие реагираат во тие моменти?

Еве нешто интересно на оваа тема: "Новата студија за последиците на родителските кавги пред децатапокажува спротивни од сите досегашни теории за нејзината штетност. Ако караниците се конструктивни и ненасилни, тие дури можат да ги подучат децата како да решаваат конфликти и како да доаѓаат до компромисни решенија.  Студијата која била објавена во едно американско списание за детска психијатрија, сугерира на тоа дека децата имаат огромна корист од присуство на караниците помеѓу родителите.
Сепак, треба да бидат претходно предупредени дека во караницата не се употребува физичко насилство.Сведоштвото на овие караници им помага на децата полесно да ги решаваат конфликтните ситуации кога ќе бидат повозрасни, но и би им помогнало за животот со нивниот иден партнер.

Заклучокот од ова било дека брачните караници не мора да значи дека се погубни по здравјето на детето, туку на еден начин доаѓа како големо олеснување."

Ваше мислење?

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Карање пред децата
10.6.2009 9:12:15   
mami
Внуками имаше 2,5 години кога почнаа братучеми и снаами да се караат постојано- од ххх причини...и таа само излегуваше од собата и викаше- бабо па овие пак се караат неможам да ги слушам веќе, или ај мамо да одиме да спиеме кај баба за да не се карате со тато...
АЛука сега кога ке не чуе мене и мм како се караме почнува да плаче и не се смирува додека двајцата не се гушнеме- на некој начин не смирува, така да нека испитуваат они колку сакаат ама јас си стојам на тоа дека брачните караници не треба да ги слуша детето, тогаш се кажуваат многу работи кои тоа е сеуште мало за да ги чуе а камоли разбере, ада не збориме за фактот дека детето надвор прераскажува се, па замислете како би било ако оди и на комшијата му раскаже како се караат мама и татоuser posted image

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 2
10.6.2009 16:33:01   
Палешка РР

Никогаш не практикуваме да се расправаме пред Марио. Додуша и ретко ни се случува, не ни е повеќе интересно user posted image . Можи да се случи некоја препирка околу синчето, татко му секаде го пушта, јас цензурирам, ама двајца се, ќе ме победат user posted image .

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 3
9.12.2009 12:31:56   
Еца
Пред некој ден се каравме нешто со мм и тоа пред Мартина, а Мила спиеше.Мислам некогаш ма колку да сакаш едноставно не можеш да ја сокриеш лутината пред детето. За целото време додека траеше кавгата Мартина само не гледаше де мене, де мм и на крај од разговорт јас отидов во соба, а таа по мене и ми вика , -мамо ајде кажи ми дека веќе нема да се караш со тато. Како што бев нервозна почнав да се смеам и ми вика сега ќе одам кај тато да му кажам веднаш да ти даде мало прсте да се смирите. Отиде го доведе за рака во соба и ајде се смиривме, арно ама не сме ја испеале смир,смир, па пак се смирувавмеuser posted image

Дали вие се карате пред децата со партнерот и дали можете секогаш да се исконтролирате и да не го покажувате вашето моментално распшоложение пред децата (како лутина, без, нервоза, солзи)?

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 4
9.12.2009 12:34:33   
mami
мислам дека е важно, добро како да го кажам веќе, децата понекогаш да бидат на сред караница на родителите, чисто за да видат дека не е светот розов, дека не е се совршено и дека сите луѓе се караат.
Сме се карале пред Лука, многу пати, и не жалам, несакам да се учи на лажно совршенство

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 5
9.12.2009 12:40:13   
profesorica
Ни се случило пред Дамјан и само не гледа зачудено де во мене де во него и прави фаци зависи од моите фаци.Мислам дека не е во ред карање пред детето, може да се истрауматизира и гледам да не се караме пред него.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 6
9.12.2009 13:12:48   
evgenija
se karame no vo granici na normalata, mislam deka ne treba sega pred deteto da se pokoleme no, se slozuvam so mami- da znae deka svetot ne e sovrsen

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 7
19.2.2010 13:09:14   
mami
Во последно време ако се спречкаме нешто или на повисокт тон да проговориме почнува вриштење..и тоа вришти и не гледа и двајцата- работава- се смиривте или да продолжамuser posted image user posted image

(Одговор на членот evgenija)
Непосредна врска до пораките: 8
19.2.2010 14:05:15   
BILJANA_G
Odbegavame da diskutirame na povisok ton pred deteto ni se ima sluceno ednas da se skareme pred nea samo gledase tazno i ide me guska i vika mama ne kara,tato ne kara.Dodusa i ne se karame imame razbiranje,trpenie mnogu se bitni za uspesen brak.

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 9
19.2.2010 14:12:52   
caci20
Isto. Mislis nego go karame

Zivej kako sto mozes koga veke ne mozes kako sto sakas... vazno zivej...

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 10
8.12.2010 18:39:14   
lukas
ga pred malku imav kavga so mm za gluposti a user posted image sednato na krevet i se gleda kako isplaseno koga go vidov kako se gleda zalno si vikam vo umot eh se karam za glupoti a sto zlato mi sedi na krevet,go doprajv rucekot i otidov v spalna da si igram so nego...i sega mi e zal,rastev vo familija vo koja pokraj mnogute teskotii na moite so siromastijata nemav kavga slusnato do mojata 17-18 god,sakam da go praktikuvam ova no nekako tesko mi odi..uh aman moram da se iskontroliram jas ako nekoj drug nemozi,pa ako treba ke klimam so glavata ok dobro ti si vo pravo ...tesko mi e i ne mi zbora momentalno...mm..pozzve sakam site nezz sto ke pravev bez vas preku den...

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот caci20)
Непосредна врска до пораките: 11
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат пенисите?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.