Посен мајонез
Автор:
Редакција Рингераја
Се претпоставува дека мајонезот го има добиено своето име според шпанскиот град Махон, каде што постојат некои убедувања дека таму е направен за прв пат

Подготовка
Нишестето растворете го во малку ладна вода. Преостанатата вода загрејте ја, па кога ќе зоврие додадете го разреденото нишесте и на ниска температура сварете густ крем. Изладената смеса ставете ја во соодветен сад и со постојано матење додавајте и ледена вода, шеќер, сол, сенф и оцет. На крајот, матејќи, додајте ги маслото и сокот од лимон. Ледената вода овозможуваме мајонезот побргу да се стегне.
Време на подготовка од: 15
Време на подготовка до: 20
Kомплицираност: 2
Состав
- нишесте
- ладна вода
- сенф
- шеќер,сол, оцет
-
забава Бремените
Автор: bobik Анемијата кај доенчиња - скриен ризик за раст и развој
Слабокрвноста или анемијата претставува состојба кога во крвта нема до...
Животот е поквалитетен со вистинските луѓе
Секој нов ден ни носи шанса да избереме да избереме не само што ќе на...
Ултразвук на колкови кај бебиња
Ултразвукот на колкови е една од најважните превентивни проверки во пр...
Кој е најдобриот начин за капење на новороденчето?
Капењето на новороденчето е еден од најнежните и најважни ритуали во п...
15 здрави и вкусни рецепти за време на бременоста
Здравата исхрана е клучна за тебе и твоето бебе. Постојат рецепти кои ...
Анкета
пеперутка16
0 (30%)

1 (40%)

2 (10%)

3 (10%)

повеќе од 3 (10%)

Број на сите гласови: 10
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!