Варен ѓеврек
Автор:
Редакција Рингераја
Мирис кој отвора апетит
Подготовка
Се меси тестото со млака вода, да не е многу меко. Се прави кора и се вадат ѓевреци кои се варат во врела вода. Се вадат од вода се ставаат на сув лист хартија и се валаат во сусам. Се печат во плех подмачкан со малку масло.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Kомплицираност: 3
Состав
1 кг брашно,
2 лажици шеќер,
1 лажица сол,
2 пакетчиња сув квасец.
-
забава Бремените
Автор: bobik Во време на брзи промени, дигитална оддалеченост и зголемен стрес, емп...
Пренатални витамини и зачнување: мит или реалност?
Пренаталните витамини често се доживуваат како клучен чекор кон полесн...
Кога се обидувате да забремените, често се поставува прашањето дали се...
Добрината како најголема човечка вредност
Добрината не е слабост, туку свесен избор што ја гради човечката поврз...
Животен стил и социјални фактори
Бременоста не се одвива изолирано, туку е силно поврзана со секојдневн...
Анкета
Jana9
Dali pravite zimnica?
Da (100%)
Ne (0%)
Malce (0%)
Број на сите гласови: 2
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!

