Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Пиперката е традиционален зеленчук во македонската кујна. Ова е еден од старите македонски рецепти
Пиперките треба да се со тенка лушпа, средно долги и не многу тенки. Исечете им ги рачките и извадете го семето од нив. Изматете го јајцето и во него додадете ја урдата. Сето тоа убаво изматете го со вилушка. Секоја пиперка, со мало лажиче наполнете ја со подготвената урда. Во тавче ставете ги маслото и наредете ги пиперките да се пржат. Немојте да го покривате тавчето. Пржете додека малку не поруменат пиперките.
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Број на лица: 3
Kомплицираност: 2
300 грама Урда
малку Сол
500 грама Пиперки
60 милилитри Маслиново масло
1 Јајце