
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Сите се луди за оваа торта. Но, многу е калорична,па затоа како опција може да ја намалите количината на шеќер и масло.
Јогуртот, брашното, шеќерот, маслото, какаото и содата бикарбона се мешаат со електричен миксер за 2-3 минути. 2. Истурете ја смесата во тава со големина од 20 ? 30 cm претходно обложена со путер и печете во загреана рерна на 200 ° C околу 20 минути. 3. Зовриен,путерот отстранете го од топлината, ставете чоколадо искршено на коцки, шеќер и млеко и мешајте додека не се изедначи смесата. 4. Оставете го колачот да се излади и потоа прелијте го со чоколадната смеса. Послужување: Послужете торта со шлаг крем, а во зависност од сезоната може да се служи со овошје по желба.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Kомплицираност: 3
За торта:
3 јогуртa (3 ? 180 г)
300 g брашно
120 ml масло
25 гр какао
2 лажички сода бикарбона
путер за премачкување
За глазура:
150 г путер
150 г чоколадо за готвење
120 гр шеќер
120 мл млеко
250 г шеќер
забава Бремените
Автор: bobik
Кожата како огледало на здравјето
Кожата е најголемиот орган во телото, но таа не е само „надворешна обв...
Колаген - тајниот сојузник на кожата, косата и телото
Колагенот е еден од најважните протеини во телото, но често останува „...
Јадете повеќе, а внесувајте помалку калории
Во време кога многумина сакаат да се хранат поздраво и да ја одржат св...
Митови за слабеење: Кој ве лажел досега?
Слабеењето е тема која постојано предизвикува интерес, но истовремено ...
Пред нас е нов ден. Свежа страница што чека да ја исполниме со мисли, ...