|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Фрапе торта

Автор:
Редакција Рингераја

Торта полна со Ц витамин, капинки, рибизли, идеална за летно освежување



Подготовка

Изматете го марципанот со миксер, се додека не добиете мазна смеса. Постепено додавајте шеќер и ванилин шеќер и постојано матете. Потоа, додадете го путерот и јајцата, едно по едно, без да престанете со матење. На крај се додаваат брашно и прашок за пециво. Тестото се пече 25 минути на 180°С. Откако ќе се излади, поделете го на една подебела и една потенка кора. Желатинот подгответе го според упатството на ќесичката. Во сад, изгмечете ги капините и додадете ги сокот од рибизли и лимон, шеќерот и ванилиниот шеќер. Во оваа смеса додадете го и подготвениот желатин, па потоа сирењето и изматената слатка павлака. Тенката кора намачкајте ја со фил, преку неа ставете ја дебелата кора и потоа исфилувајте ја и неа. Декорирајте со шлаг и рибизла.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Број на лица: 6+
Kомплицираност: 4

Состав

• 75 гр марципан
• 150 гр путер
• 125 гр шеќер
• 1 кесичка ванилин шеќер
• 3 јајца
• 125 гр брашно
• малку прашок за пециво

за фил
• 1,5 ќесичка желатин
• 300 гр капини
• 100 мл сок од рибизла
• 2 големи лажици сок од лимон
• 75 гр шеќер
• 1 ќесичка ванилин шеќер
• 500 гр несолено сирење во грутки
• 400 мл слатка павлака

за декорација
• ќесичка шлаг
• рибизла



Анкета

Пелени.
пеперутка16

Кога почнавте да го одвикнувате вашето бебе?