|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Медени колачиња

Автор:
Редакција Рингераја

@me_mother_of_three ви препорачува



Подготовка

Мешавината со брашно се додава во путерот, се замесува тесто и се остава минимум половина час во фрижидер. Се формираат топчиња со големина на орев, се редат на плех обложен со хартија за печење @folii_za_domakinstvo, со вилушка се прават нежни стисоци во форма на х и се печат 12 минути на 170 степени. Пред јадење се оставаат 10 минути да се изладат - тоа е најтешкиот делFollow me_mother_of_three on Instagram

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 3

Состав

Во длабок сад се мешаат со шпатула
* 120 гр мек путер
* 3 лажици мед
* 2 лажици млеко
* 1 лажичка ванила арома
* Рендана кора од еден лимон

Во друг сад се мешаат
* 300 гр интегрално брашно
* Прстофат сол
* 80 гр шеќер ( најдобро мусковадо)
* 1 лажичка прашок за пециво
* 2 лажички цимет



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?