|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Тарт со ф’стаци

Автор:
Редакција Рингераја

Ако сте и вие љубители на ф’стаци, @my_little_kitchen_stories ви препорачува



Подготовка

Помешајте ги мелените бисквити со путерот и слатката павлака, додадете ги мелените ф’стаци и притиснете ја смесата со рацете во калап за тарт премачкан со путер. Ставете го калапот во фрижидер за да се стегне смесата. Во меѓувреме подгответе го филот од ф’стаци. За него е потребно во блендер да ги сомелете несолените ф’стаци заедно со солта и маслото за готвење. Откако ќе се соедини таа смеса, додадете го шеќерот и слатката павлака и повторно блендирајте се додека не добиете полутечна смеса. Оваа смеса нанесете ја врз бисквитната кора и на неа додадете уште 50 гр сецкани ф’стаци. Ставете го калапот повторно во фрижидер. Сега на ред за подготовка е чоколадниот прелив. Потребно е да ја загреете слатката павлака до вриење и да се прелие преку чоколадото кое претходно сте го скршиле на коцки. Откако чоколадото ќе се стопи и се добие хомогена смеса, се прелива преку тартот. Вака подготвениот тарт треба да стои во фрижидер најмалку час и половина за да добро се стегне. Уживајте во готвењето и прекрасниот спој на чоколадо со ф’стаци.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 4
Kомплицираност: 4

Состав

Бисквитна кора:
• 200 гр мелени бисквити
• 50 гр мелени ф’стаци
• 60 мл слатка павлака
• 120 мл омекнат путер
Фил од ф’стаци:
• 125 мг несолени ф’стаци без лушпа
• 2 мали лажички масло за готвење
• ? лажичка сол
• ? чаша шеќер
• 50 мл слатка павлака
• 50 гр несолени ф’стаци без лушпа

Чоколаден прелив:
• 300 гр црна чоколада (може и млечна)
• 150 мл слатка павлака



Анкета

Бременост.
пеперутка16

Кој дел од бременоста најмногу ви се допадна или најлесно?