Пилешко полнето со сенф, моцарела и чедар
Автор:
Редакција Рингераја
Ова е толку добро, што ќе се изненадите!Зачувајте го во вашата колекција Моја добра храна и уживајте
.jpg)
Подготовка
Загрејте ја рерната на 200С. Измешајте ги сирењата и сенфот заедно. Исечете шлиц на страната на секое парче пилешки гради, а потоа пополнете со мешавина од сенфот и сирењата. Завиткајте го секое полнето парче пилешки гради со 2 ленти сланина - не премногу цврсто, но доволно за да го држите пилето заедно. Зачинете, ставете го на плех за печење и печете 20-25 мин.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 4
Kомплицираност: 4
Состав
125 гр топчеста моцарела, распарчена на мали парчиња
50 гр јак чедар, рендан
1 супена лажица сенф
4 филети од пилешки гради без коски
8 ленти пушена сланина
-
забава Бремените
Автор: bobik Придобивки од млекото и млечните производи за здравјето
Млекото и млечните производи се дел од традиционалната исхрана во мног...
Кога детето го поминува својот прв роденден, неговите потреби за храна...
Што се матични клетки и зошто се толку важни?
Во светот на медицината постојат многу зборови што звучат како научна ...
Гастритис – што е и како се лекува?
Гастритисот е воспаление на слузницата на желудникот, состојба која мо...
Кога сте родител на бебе, секојдневните обврски стануваат вистинска ми...
Анкета
Миење на долниот дел.
пеперутка16
Дали твојот сопруг ја менува облеката на детето, мислам миење на долниот дел и менување на пелената?