|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Пилешко полнето со сенф, моцарела и чедар

Автор:
Редакција Рингераја

Ова е толку добро, што ќе се изненадите!Зачувајте го во вашата колекција Моја добра храна и уживајте



Подготовка

Загрејте ја рерната на 200С. Измешајте ги сирењата и сенфот заедно. Исечете шлиц на страната на секое парче пилешки гради, а потоа пополнете со мешавина од сенфот и сирењата. Завиткајте го секое полнето парче пилешки гради со 2 ленти сланина - не премногу цврсто, но доволно за да го држите пилето заедно. Зачинете, ставете го на плех за печење и печете 20-25 мин.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 4
Kомплицираност: 4

Состав

125 гр топчеста моцарела, распарчена на мали парчиња
50 гр јак чедар, рендан
1 супена лажица сенф
4 филети од пилешки гради без коски
8 ленти пушена сланина



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?