
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Интересно и вкусно
Прво пилешкиот стек со помош на остар нож го разлистуваме. Нежно, преку најлонска кеса го чукаме со чук за месо. Премачкуваме со сенф. Зачинуваме со сол и бибер. Во еден сад ги соединуваме сланината,кашкавалот и спанаќот. Промешуваме. Овој фил го нанесуваме рамномерно на пилешкиот стек. Завиткуваме во ролат. Ролатот го завиткуваме во фолија и го поставуваме во тава за печење. Налеваме околу 100 мл вода и малку масло. Печиме околу 25 минути на 200 степени. Потоа внимателно ја одстрануваме фолијата и печиме уште 10 минути. Оставаме малку да се излади, па сечеме на парчиња и сервираме.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Број на лица: 2
Kомплицираност: 3
500гр пилешки стек- немариниран
1 лажиче сенф
1/2 лажиче сол
1/2 лажиче бибер
3 брикети замрзнат спанаќ
100гр сецкана чадена сланина
100гр сецкана гауда
зачини по сопствен вкус
1 лажица масло
100мл вода или бујон
прилог по желба
забава Бремените
Автор: bobik
Подлабоки разговори меѓу родителите
Во секојдневната бркотница меѓу работа, домашни обврски и грижа за дец...
Зошто да зборувате со други родители?
Родителството е патување полно со радости, но и со предизвици, кои чес...
Најдоброто млеко за време на бременоста
Бременоста е период кога секој оброк и пијалок стануваат дел од внимат...
Дали конфликтот значи дека семејството не функционира?
Многу родители и партнери се плашат од конфликтот. Често мислат дека с...
Во време кога деновите минуваат брзо, а обврските се редат една по дру...