
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Деликатес кој крцка
Тиквичките се лупат и се сечат по должина, па се ставаат во цедалка со сол. Така се остава 30 минути. Се цедат, па се валкаат во брашно. Ставаме масло да се загрее, па се пржат тиквичките. Се ставаат на салфета да ја впијат маснотијата. Се премачкува огноотпорен сад, па се става ред тиквички. Се става над нив шунка, па рендан кашкавал, и така додека има состојки. Обично излегуваат три слоја. Последниот завршете го со шунка. Се мати павлаката со јајца и се става смесата, па малку изрендан кашкавал. Се пече на 200 степени 30 минути.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
3 средни тиквички
3-4 јајца
100 гр. брашно
150 гр. шунка
200 гр. кашкавал
180 гр. кисела павлака
сол
вегета
бибер
забава Бремените
Автор: bobik
Подлабоки разговори меѓу родителите
Во секојдневната бркотница меѓу работа, домашни обврски и грижа за дец...
Зошто да зборувате со други родители?
Родителството е патување полно со радости, но и со предизвици, кои чес...
Најдоброто млеко за време на бременоста
Бременоста е период кога секој оброк и пијалок стануваат дел од внимат...
Дали конфликтот значи дека семејството не функционира?
Многу родители и партнери се плашат од конфликтот. Често мислат дека с...
Во време кога деновите минуваат брзо, а обврските се редат една по дру...