
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Деликатес кој крцка
Тиквичките се лупат и се сечат по должина, па се ставаат во цедалка со сол. Така се остава 30 минути. Се цедат, па се валкаат во брашно. Ставаме масло да се загрее, па се пржат тиквичките. Се ставаат на салфета да ја впијат маснотијата. Се премачкува огноотпорен сад, па се става ред тиквички. Се става над нив шунка, па рендан кашкавал, и така додека има состојки. Обично излегуваат три слоја. Последниот завршете го со шунка. Се мати павлаката со јајца и се става смесата, па малку изрендан кашкавал. Се пече на 200 степени 30 минути.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
3 средни тиквички
3-4 јајца
100 гр. брашно
150 гр. шунка
200 гр. кашкавал
180 гр. кисела павлака
сол
вегета
бибер
забава Бремените
Автор: bobik
Среќата живее во она што го имаш
Во секојдневието често трчаме по она што ни недостига, по следниот усп...
Што е страв од непознати лица кај бебињата?
Одеднаш твоето насмеано бебе почнува да плаче кога ќе му се доближи не...
Што се смета за нормален срцев ритам на фетусот?
Срцето на вашето бебе започнува да чука рано во бременоста и неговиот ...
Што е „трудничка магла“ и дали навистина постои?
Дали некогаш си влегла во соба и заборавила зошто си таму? Или си го о...
Педикирот не е само естетска навика, туку и важен дел од хигиената и з...
Одвикнување од пелени.
пеперутка16
Дали вашето дете прво се одвикна од мокрење во пелена или од какање, и дали постои одреден редослед по кој прво доаѓа едното, а кога другото?