Посни макарони со печурки
Автор:
Редакција Рингераја
Декоративно и вкусно
Подготовка
На врело масло испржете го ситно сецканите лук и кромид и додадете ги ситно сецканите печурки и лист од першун. Пржете додека не испари течноста. Додадете вино и брашно разматено во две лажици вода. На крајот додадете го обарениот грашок и гответе на умерен оган уште 30 минути. Во меѓувреме обарете ги макароните, ставете ги во чинија и прелејте ги со растопениот маргарин и со сосот од печурки и грашок.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Број на лица: 2
Kомплицираност: 3
Состав
500 гр. макарони
500 гр. печурки
100 гр. грашок
2 чешниња лук
1 главица кромид
1 чаша бело вино
1 лажица брашно
1 лажица растителен маргарин
1/2 чаша масло
сол
-
забава Бремените
Автор: bobik Во време на брзи промени, дигитална оддалеченост и зголемен стрес, емп...
Пренатални витамини и зачнување: мит или реалност?
Пренаталните витамини често се доживуваат како клучен чекор кон полесн...
Кога се обидувате да забремените, често се поставува прашањето дали се...
Добрината како најголема човечка вредност
Добрината не е слабост, туку свесен избор што ја гради човечката поврз...
Животен стил и социјални фактори
Бременоста не се одвива изолирано, туку е силно поврзана со секојдневн...
Анкета
Jana9
Dali pravite zimnica?
Da (100%)
Ne (0%)
Malce (0%)
Број на сите гласови: 2
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!

