|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
26.7.2011 23:59:14   
Annet
lele eleonora dusicke,dobro e sto ne si padnala na meseto;-) i jas padnav po skali bev 7mi mesec i toa odejki nagore....ama i jas taka se sipaniciv i pomina so arno......
za dzabe e da pazi covek ako saka da bide ke bide,sega ako ne se pazime neznam koga sme se pazele poveke;-))
ajde ne se sekiraj so lesno da si se porodis,a sto se ne ke istrpime za nasite user posted image

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 876
27.7.2011 7:25:40   
SkCura77
Gutten morgen od mene i lavceto moe user posted image Ajde povelete na nes-kafe za rasonuvanje user posted image
Lete, aman ma sto stori, sto e ova volku nadminuvanje termin?
EleonoraSR i Annet, kako be taka da padnete? Auu, strasno, i vie i site drugi, cuvajte se sega pri krajov, zasto uste malku imame da izdrzime. Ama pak i toa sto vikate, tolku mnogu pazenje i ako treba da bidne belja, jbg, kje bidne!
Eleonora, i jas odam na vaginalni pregledi so prst i kaj mene e ista dijagnoza, terminite pocnaa da odminuvaat, edvaj eden prst otvorena, bebeto kolku sto moze povisoko, bolki nikakvi ni kontrakcii, na CTG pokazuva slaba tahikardija, a plodova voda pocnuva da se zamatuva i da se namaluva, a postelka vekje III stepen. Sto znaci deka ako ne mu se izleguva milum, kje mora silum, so carski. Iskreno, 9 meseci potsvesno razmisluvav deka moze da se porodam i na dvata nacina (zimi tie dve opcii se, neli user posted image ) ama pak nekako navivav za prirodno, spontano poroduvanje. Ne mi e iznenaduvanje, ednostavno ako smetaat doktorite deka so carski e preporacano pri vakvi situacii i e podobro i za mene i za bebe, kje gi poslusame, sto da se pravi.

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 877
27.7.2011 7:36:28   
SkCura77
Devojcinja, kazuvajte lek za kiselini, se pobudalev vekje! 8 meseci ne znaev sto e kiselina, ama sega izgleda kje mi naplatat za cela bremenost! Ne mozam da disam ni da jadam na momenti. Stoi vo grlo i gushi!  Citav i na stariot del od forumot za starite dobri domasni lekarstva, nisto ne mi pomogna! A mnogu e gadno cuvstvoto vo usta! user posted image

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 878
27.7.2011 7:50:06   
SkCura77
Ej, da ne ima novosti za Mamicki? 

Непосредна врска до пораките: 879
27.7.2011 8:14:50   
hoho
Добро утро на сите.SkCura од сабајле си се распишалаuser posted image Гледам од сабајле пишале три, викам лелел ова време до сега никој не пишал ,а не па три и кога гледам подоле SkCura,SkCura,SkCurauser posted image Кафе веќе испив и со тоа не ме лажеш, ако имаш нешто попримамливо пишиuser posted image Стварно Mamicki ја нема да пише, ајде нека е со лесно.
Natasa981 добредојде во трето тромесечје. За вртење на бебечето да ти кажам пред 5 недели ми беше свртено со главата надоле,наместено,а пред една недела само што седнав на ехо докторот вика види види ова пак се свртело карлично user posted image Викам па ќе се сврти, ми го избуши стомакот, тоа од што многу мрда ништо чудно да си се врти цело времеuser posted image Така да нема врска со вртењето,баш како што пишаа повеќето до сам крај може да се сврти.
Eleonorastrumica леле кузнае колку си се потресла, ја како што сум паничарка кузнае како би изреагирала,среќа што не е ништо, а препоните ке поминат уживај.

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

Непосредна врска до пораките: 880
27.7.2011 8:21:42   
SkCura77
Pa i za Lara2224 ja nema... Ajde so srekja na site i so lesno neka ni e!
Hoho mila, slobodno pisi so sto da te prelazam...
A se raspisav utrinava za da ne mozgam nekoi drugi  raboti
Ajde pisete drugite kako ste deneska i sto si pravite po doma...
Jas izgleda deneska kje si dremkam domicka na toplovo, nema nisto da rabotam po doma, edni alista da soberam i tolku, posle kje se legacam cel den user posted image Pozdravce

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 881
27.7.2011 9:32:35   
vanessa30
Dobro utro na site i od mene. Fala za kafeto.user posted image  
Jas uste si teram na rabota, aj uste 6-7 nedeli, pa ke odam na porodilno. Arno vremevo me sluzi ne e tolku zesko.

Inaku vcera bev na pregled (30-ta nedela) i so user posted image  sme super tezime 1,6 kg. Site parametri mu se gore dole dobri soglasno gestaciskata nedela, samo glavceto ni e pogolemo i odgovara na 33 nedela. DALI E OVA OK?user posted image Kako bese kaj vas? Inaku bebusot e postaven dijagonalno vo stomakot glavata mu e dole levo, a nozete gore desno. Pa maticnata mi rece da spijam na desna strana za da se namesti dobro, a pustoto edvaj se naviknav na strana da spijam i toa na leva, vcera maka macev za da zaspijam na desno.

Natasa981 ne se sekiraj ke si se namesti maloto, ako ne ke se porodis carski, kako i da e samo da ste dvete zivi i zdravi. A toa sto femurot e podolg ne e tolku strasno, i mene na 21 nedela mi rece deka femurot e malku pokratok od gestaciskata nedela, pa sega koga go merea mi rekoa deka e ok. Sto e bitno mesto 50 cm ke bide 53cm.

Pazi se elenorastrumica, sreka si imala sto meseto ti e ok, a za preponite ke pominat. I jas vo 5 mesec padnav vo supermarketot kaj mene vo malo, i toa se sopnav od onie metalnite korpi, ama bidejki togas gazot mi bese potezok od stomakot , gravitacijata si go predzema svoeto i preku korpite na zadnicata na pod. Imav ogrooomna modrica i nemozev nekoe vreme da sedam.user posted image

Непосредна врска до пораките: 882
27.7.2011 9:56:44   
Annet
dobro utro zenicki ubavki;-))
samo sto se vrakam od ctg,dobro e nema uste kontrakcii,ama eve pak ne mi dade uput dok vika rano ti e -nareden pat,i sega aj nareden ke bide zdravje;-)))))a sega sum 37+3.....
inaku denes treba da dojdat na ni namestat klima ;-)ne se izdrzuva mn e zesko vaka.....
ajde imajte prijaten den

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 883
27.7.2011 10:11:38   
eleonorastrumica
ke mi podrazminat preponite,vcera se istepav placejki posle padot i na mazot mi koga mu rekov i toj lele lele i jas tolku mi treba odma pak placenje se istepav placejki,inaku stomahot ic ne mi e spusten i vcera koga me gledaa vaginalno so prst vika doktorot toa ke tera uste edna nedela,samo k treba da idas na ctg  na sekoj dva dena,a problemi so maticnata sto ne saka da dava uput pa vcera si go plativ ctg na privatno vo bolnicata ,ne znam zosto site mi vikaat cim go nadmines terminot ke se vleckas uste edna nedela plus ,samo neka e zivo i zdravo ,malce sme nestrplivi ama so da se pravi se ke bide ,a ne znam bolki zs pokaza na ctg mozno li e od padot da se bile ,oti jas ne gi custvuvam ne sum ni eden prst otvorena ,nitu pak bebceto e spusteno,pozdrav na site i ubav den ispolnet samo so ubavi raboti 

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 884
27.7.2011 10:53:25   
Natasa981
fala vi zenski na odgovorite. se nadevam deka malata ke se zavrti kako sto treba..mene toa deka e ponapred ili ponazad so merkite ,voopsto ne me zagrizuva,epten do detali se navleguva so ova pregledive,od iskustvo na ostanatite gledam deka i pokraj se na kraj se ragaat zivi zdravi i taman po merka bebusiuser posted image i zdravje ke dade gospod i so nasite taka da bide.
hoho,eleonora,skcura na vas koga vi e termin? citam lete veke go pominala terminot. uu ama sum vozbudena naskoro ke imame mali ringerajcinjauser posted image

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 885
27.7.2011 11:07:15   
eleonorastrumica
na mene vcera mi bese posleden termin,nikako ne se orientirajte po ehoto,na mene mi velea ponapredno e za dve do tri nedeli ke se rodi na 13 juli pa n nareden pregled mi rekoa na 10 juli,znaci toa si nema vrska,kolku mnogu pesacev velat deka taka se spustalo polesno nadolu i pobrgu mozelo da se rodi i toa ne e faktor,znaci koga ke mu dojde vreme toj sam ke si dade znacine koga nie sakame

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 886
27.7.2011 11:08:51   
hoho
Natasa981 мене терминот ми е 6 септември,има време, ќе се дружиме. Ајде нека доаѓаат нови рр на форумов, имаме многу породени, само се намалуваат. Ајде дај боже сите лесно да си поминуваме.

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 887
27.7.2011 11:22:34   
blond
Женииииии, каде сте вие? Како сте ми? Ајде нема некое ново user posted image да се гушка со мама ???

Јас и Јован сме супер. Утре ќе го носам на контрола да видам колку кг има качено.

Поздрави до сите и со лесно нека ви е на жештините. user posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 888
27.7.2011 11:51:58   
mamicki
Redovno dzirkav denovive, ama odamna ne sum pisala. Sega se vrativ od pregled, na oddelenie bev, mi otvorija i bolnicki karton... Utrevecer odam, a vo petok nautro- carskiot rez!user posted image user posted image user posted image
So dusa cekam da se guskam so user posted image , se iznacekav i bez toa, recisi do kraen termin, oti sega sum po moe 39 nedeli, a spored ehoto, 39,6. Drzete mi srekja.

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 889
27.7.2011 11:58:26   
arh_diz
Srekno mamicki so lesno

Биди тоа што си

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 890
27.7.2011 12:07:25   
lete
Skcura so da praam eve  sega se vrativ od ctg ok e seuste ni trag od bolka i nesum ic otvorena sto znaci doktorot moj e    dezuren vecer utre najkasno zadutre ocekuvajte vesti od mene vecer ke probame so ona inekcijata i so provokacii ako ne utre na carski i taka so lesno na site nese plasam voopsto samo so dusa cekam dasigo gusnam bebceto zdravo pravo kako so dal gospod

Веруваме само во oна на кое што се надеваме
и се надеваме на она во кое што веруваме

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 891
27.7.2011 12:08:10   
Bethany
Здраво убави трудници user posted image

Мамички, зошто така, ти ли бараше царски или што? Како и да е, ух, многу малце остана да се гушкате со user posted image
Елеонора и Скцура, кај и да е , ќе се радуваме и за вашите ангелчиња.

Јас сум добро деновиве, малку и бебето се потсмири, не е толку узбуркано во стомакот, ама сепак од време на време кога се протегне, и јас се цела растегнем. Се си мислам да ли да почнам веќе да ги перам и пеглам неговите алишта, се мислам имам време, ама до средина на август сум тука, после одам кај свекрва ми кога ќе влезам во 9 и да чекам големиот ден. Па затоа се сега да завршам, оти после пороѓај треба се да ми веќе биде припремено. Уф, страшна дилема ми билаuser posted image
Тоа е тоа кај мене, ве читам редовно да сум во тек.

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 892
27.7.2011 12:12:50   
Bethany
Оооо, Лете, па и ти тука си била user posted image
Супер што не се плашиш, стравот само комплицира повеќе, уште малцеееее.....

Ми се допадна она статија на почетна страна на РР: Вистината за породилните болки. Ако некој не ја прочитал , убаво е да ја прочитате. Јас морам да медитирам над неа, за да ми влезе тоа подлабоко во глава , да се присетам на се тоа кога ќе дојде тој момент. user posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 893
27.7.2011 12:14:10   
mamicki

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

Здраво убави трудници user posted image

Мамички, зошто така, ти ли бараше царски или што? Како и да е, ух, многу малце остана да се гушкате со user posted image
Елеонора и Скцура, кај и да е , ќе се радуваме и за вашите ангелчиња.

Bethany, kaj mene celo vreme se znaese deka kje bide carski,oti cela bremenost, isto kako i prvata, e karlicna, samo prvo sakaa da me porodat uste vo 38 nedela, pa potoa resivme da cekame dodeka moze.

Непосредна врска до пораките: 894
27.7.2011 12:15:55   
srekna_mama
Мамички, ај ве молам кажете што да се прави во случај на прокрвавување? Дали е итно да се појде во болница или може да се причека до утре сабајле? (кога и имам закажано за преглед)
Инаку 40-та недела сум...

Непосредна врска до пораките: 895
27.7.2011 12:40:44   
Bethany
Среќна мама, јас се немам породувано до сега, па немам искуство, ама да сум на твоето место мислам дека дефинитивно би отишла веднаш. Нели е тоа знак да е почело породување?

(Одговор на членот srekna_mama)
Непосредна врска до пораките: 896
27.7.2011 13:00:53   
srekna_mama
Да Bethany, тоа е точно, но бидејќи немам болки не сум сигурна дали е толку итно..?
Се јавив во „Брза Помош“ но и од таму не ми кажаа ништо поконкретно од она што веќе го знам..

Непосредна врска до пораките: 897
27.7.2011 13:13:18   
Annet
na site neka vi e so lesno da si se guskate najskoro souser posted image

Непосредна врска до пораките: 898
27.7.2011 13:36:21   
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: srekna_mama

Мамички, ај ве молам кажете што да се прави во случај на прокрвавување? Дали е итно да се појде во болница или може да се причека до утре сабајле? (кога и имам закажано за преглед)
Инаку 40-та недела сум...

Оди не чекај.Веднаш.
A многу прокрвари ???

< Поракaта ја уредил blond -- 27.7.2011 13:38:40 >

Непосредна врска до пораките: 899
27.7.2011 14:02:18   
srekna_mama
blond, не прокрвавев многу - на гаќичките имав флека од околу 5 cm во должина.. се си мислам да не има врска со вагиналниот преглед сабајлево..?
А докторката што ме прегледуваше никако не можам да ја добијам на моб..

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 900
Страница:   <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?