Преспански циронки
Автор:
Редакција Рингераја
Највкусната сушена риба

Подготовка
Испечете ги циронките на плотна oд шпоретот сосема малку и ставете ги веднаш во топла вода. Оставете ги да вријат во водата се додека oмекнат. Ставете ги во цедилка да се процедат од водата, отстранете им ги главите и ставете ги во чинија, прелијте ги со масло, буковец и сушено нане. Измешајте дoбро и служете. Сервирајте со нафора.
Време на подготовка од: 20
Време на подготовка до: 30
Состав
300 гр. циронки (сушени преспански белвици)
100 гр. масло
буковска пипер
сушено нане
-
забава Бремените
Автор: bobik Една од првите дилеми кај многу жени кои се обидуваат да забременат ил...
Зголемен ризик од бубрежни камења во лето – еве зошто!
Кога мислиме на лето, обично ни паѓаат на ум одмор, сонце и разладувањ...
Летото е време за авантури, патувања и романтични моменти крај плажа. ...
Сакате бебе? Еве колку често треба да водите љубов!
Кога ќе одлучите дека сте подготвени за бебе, едно од првите прашања ш...
Летот со авион за некои деца може да биде вистинско возбудливо доживув...
Анкета
Гушкајте ги бебињата.
пеперутка16
Дали вашите бебиња (6-12 месеци) сакаат да бидат гушкани? Моето дури и не слуша, само ме турка, се качува на мене, влече,... дури и не сака да биде носена, само гледа да избега. Ми е тоа навистина чудно.. Какви се вашите?