|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Преспански циронки

Автор:
Редакција Рингераја

Највкусната сушена риба



Подготовка

Испечете ги циронките на плотна oд шпоретот сосема малку и ставете ги веднаш во топла вода. Оставете ги да вријат во водата се додека oмекнат. Ставете ги во цедилка да се процедат од водата, отстранете им ги главите и ставете ги во чинија, прелијте ги со масло, буковец и сушено нане. Измешајте дoбро и служете. Сервирајте со нафора.

Време на подготовка од: 20
Време на подготовка до: 30

Состав

300 гр. циронки (сушени преспански белвици)
100 гр. масло
буковска пипер
сушено нане



Анкета

Гушкајте ги бебињата.
пеперутка16

Дали вашите бебиња (6-12 месеци) сакаат да бидат гушкани? Моето дури и не слуша, само ме турка, се качува на мене, влече,... дури и не сака да биде носена, само гледа да избега. Ми е тоа навистина чудно.. Какви се вашите?