|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Запечени филети од ослич

Автор:
Редакција Рингераја

Здраво и богато со Витамин Д



Подготовка

Филетите измијте ги и зачинете ги со вегета, црн пипер, сечкан лук и магдонос. Во огноотпорен сад ставете малку масло па распоредете го сечканиот кромид. Преку кромидот ставете на кришки сечени домати, кои претходно се измиени и исчистени, па посипете со ориз. Преку оризот наредете ја рибата, налијте со вода, вино и малку масло, сe да биде покриено. Покријте ја тавата со алуминиумска фолија и испечете во рерна на 180 степени.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 3

Состав

• малку зачин
• 100 грама Домат
• 1 грама Кромид
• 2 чешниња Лук
• малку Магдонос
• 50 милилитри Масло
• 200 грама Ориз
• 100 милилитри суво бело вино
• 3 Филети ослич



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?